Beszállítók Két év alatt, három gyárban hatszázzal nő a BorgWarner dolgozóinak száma

Két év alatt, három gyárban hatszázzal nő a BorgWarner dolgozóinak száma

Gulyás Géza | 2017.02.23 10:55

Két év alatt, három gyárban hatszázzal nő a BorgWarner dolgozóinak száma

Az oroszlányi autóipari beszállítónál egy a kormány által támogatott, 50 millió eurós kapacitásnövelő beruházás zajlik. Közben pedig az is kiderült, hogy a BorgWarnernél újabb egymillió munkaóra telt el jelentésköteles baleset nélkül.

Hirdetés

Az autóipari beszállítók közül az egyik legdinamikusabban fejlődő cég a BorgWarner Oroszlány Kft. A bővülés mellett kiemelt fontosságú a biztonság is, újabb egymillió munkaóra telt el jelentésköteles baleset nélkül, amit a cégcsoport vezetői munkabiztonsági díjjal jutalmaztak. Daniel Paterra, a cégcsoport fenntarthatóságért és megbízhatóságért felelős igazgatója szerint ez a legmagasabb szintű elismerés, amelynek birtokosai egy elit csoport tagjai, hiszen 74 gyáruk közül csupán minden negyedikben érték el ezt. A magyarországi az egyedüli a világon, ahol sorrendben ötödször. Az elismeréssel 20 000 dollár pénzjutalom is jár, ezt továbbadományozta a társaság a helyi tűzoltók, mentősök és egy óvoda kapott összesen csaknem 6 millió forintot, három egyenlő részre osztva.

Adományátadás a BorgWarnernél Daniel Paterraval és Bogár Attilával

Bogár Attila, a BorgWarner Oroszlány Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az első díjátadón 650 munkatárs volt a turbófeltöltő gyárban, most 1100-nál is több a dolgozó. Nem véletlen tehát, hogy most egy új, beüzemelés előtt álló csarnokban rendezték az ünnepséget, ahol a csúcstechnológiájú gépekkel nemsokára elkezdik a termelést. Magyarországon már mondhatjuk, hogy egy campust működtet a BorgWarner, hiszen két másik gyárban is folyik a termelés. Két éve épült fel az Emissions Systems gyár egy barnamezős beruházás keretében, ahol jelenleg 300 fő dolgozik. Szintén két éve fejeződött be egy zöldmezős beruházás, és nyílt meg a PowerDrive Systems üzem, ahol 250-en dolgoznak.

Az Autopro érdeklődésére Bogár Attila elmondta, hogy a következő két év során a három gyárban összesen hatszázzal nő a dolgozók száma. Egy 50 millió eurós, kormánytámogatással zajló kapacitásnövelő beruházás van folyamatban.

– Egyaránt nagy feladat az új dolgozók felkutatása, valamint a mostaniak megtartása – tette hozzá az ügyvezető igazgató. – Nagyon sokan eljárnak Oroszlányból és a közvetlen környékéről, például Győrbe, a fővárosba, vagy annak vonzáskörzetébe. Az a stratégiánk egyik legfontosabb eleme, hogy meggyőzzük őket: maradjanak! Megspórolnak napi több órás utazást, ugyanakkor egyértelműen versenyképes munkakörülményeket kínálunk. Hosszú távra biztos jövőt, kiemelkedő béren kívüli juttatásokat és karrierlehetőséget- mutatott rá Bogár Attila.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink