Beszállítók Karrierutak: gyakornokból a Schaeffler főhadiszállására

Karrierutak: gyakornokból a Schaeffler főhadiszállására

Wurmbrandt András | 2017.01.02 10:30

Karrierutak: gyakornokból a Schaeffler főhadiszállására

Süle Róbert utolsó éves gépészmérnök-hallgatóként a duális képzés keretein belül került gyakornokként Szombathelyre a Schaeffler csoporthoz tartozó LuK Savaria Kft.-hez 2012 februárjában. Ma a társaság bühli központjában dolgozik termékvonal-tervezőként.

Hirdetés

Róbert a győri Széchenyi István Egyetem végzős hallgatójaként ment az LuK Savariahoz, ahol a kuplunggyártás területén kezdett dolgozni gyakornoki pozícióban. Az egy éves gyakornoki program eltelte után nem volt kérdés a folytatás, folyamatmérnökként kezdte meg karrierjét a vállalatnál. Abban az időben indult –a világon elsőként Szombathelyen – egy új termék, a TAC felfuttatása, és Róbert e kuplung gyártási folyamataival kezdett foglalkozni. A munkát Németországból koordinálták, így a fiatal mérnöknek lehetősége volt kapcsolatba kerülni az anyacégnél dolgozó kollégákkal, akikkel többször is találkozott a projekt folyamán.

A Schaeffler, mint anyacég időközben csereprogramot indított a telephelyei között. Róbert ennek keretében a németországi LuK bühli gyárában dolgozik 2016 májusától, megbízatása két évre szól. Ezen idő alatt a kuplung és kuplungtárcsa termékvonal tervezését végzi. Három kollégájával ő felel világszerte az LuK gyáraiban ezekért a termékekért. A termékvonal tervezőjeként a szombathelyi LuK-val és az LuK egyik kínai gyárával áll kapcsolatban.

Róbert elmondta azt is, hatalmas segítséget kapott az anyavállalattól a kinti tartózkodásához. A kiküldetés folyamata jól szabályozott cégen belül, például , orientációs programon vehetett részt, nyelvi képzésben részesült, a kiköltözését a vállalat koordinálta, valamint lakást is kerestek neki. Mint mondja, béren kívüli juttatások a szombathelyi gyárnál is elérhetőek. Ezek közül kiemelte, hogy a cég biztosította a sportolási és kulturális programokon való részvétel lehetőségét, úgymint: konditerem bérlet, illetve színházjegy.

Süle Róbert a két éves kiküldetése után visszatér Magyarországra, és várhatóan ugyanezen a termékvonalon folytatja munkáját, de akkor már kizárólag az LuK Savariánál folyó kuplunggyártásra koncentrál majd.

Kiemelt Partnereink