Beszállítók Járműipari karriert mutatott az Aventics az iskolásoknak

Járműipari karriert mutatott az Aventics az iskolásoknak

autopro.hu | 2015.10.01 14:28

Járműipari karriert mutatott az Aventics az iskolásoknak

A nyolcadik osztályosok továbbtanulását segíti a Kutatók Éjszakája elnevezésű országos rendezvény sorozat, amihez immáron második alkalommal csatlakozott szeptember végén az Aventics Hungary Kft., a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával karöltve. Az esemény keretében ezúttal közel 200 diák látogatott el az egri gyárba.

Hirdetés

Az esős időjárás picit átrendezte az Aventics Hungary Kft. által tervezett menetrendet a Kutatók Éjszakáján, a nyolcadik osztályosok így a program első részében a HKIK épületében játékos keretek között ismerkedtek a mérnöki vagy a gyártó munka feladataival. A délután további részében gyárlátogatás szerepelt a menetrendben. Az egri vállalat második alkalommal csatlakozott az országos programsorozathoz, hogy a városban élő és a környékbeli nyolcadikosoknak nyújtson továbbtanulási segítséget.

A szeptember végi rendezvényen az Iparkamara mellett, két helyi műszaki középiskola, továbbá a gyöngyösi Damjanich János Szakközépiskola, a hatvani József Attila középiskola, a Munkaügyi Központ, a Pedagógiai Szakszolgálat, valamint az Agria TISZK Szakképző Központ is képviseltette magát, összesen megközelítőleg 200 diák vett részt a játékos programokon. A szervezők készültek ügyességfejlesztő- és képességvizsgáló feladatokkal, a diákok speciális szakmai szimulátorok segítségével kóstolhattak bele a műszaki szakmába, emellett interaktív pályaválasztási- és önismereti tesztekkel tehették próbára magukat. Az Aventics standon pneumatikus elven működő fa játékokat lehetett összeszerelni.

– A nyolcadikos diákok nagy része még nem rendelkezik szilárd jövőképpel, és ritkán érik őket olyan impulzusok, amelyek egy adott szakma, vagy szakterület irányába terelnék őket. A tanulók sokszor nem is tudják, mit csinál egy ipari szerelő, egy forgácsoló vagy egy logisztikus egy üzem mindennapi munkamenete során. A játékos programok, vetélkedők és a gyárlátogatás kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy a pályaválasztó gyerekek bepillantást nyerjenek ebbe a világba, s jó eséllyel néhány év múlva újra megjelennek nálunk iskolai gyakorlatukat töltve, majd pedig mint új munkatárs – vélekedett Kriston Adrienn, az Aventics Hungary Kft. HR referense.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink