Beszállítók Hoffmann Károly: minden eddiginél nagyobb béremelést tervez a Sanmina

Hoffmann Károly: minden eddiginél nagyobb béremelést tervez a Sanmina

Gulyás Géza | 2017.03.14 06:22

Hoffmann Károly: minden eddiginél nagyobb béremelést tervez a Sanmina

A tatabányai Sanmina növelte az elmúlt évben az eladásait és a dolgozók számát egyaránt. Idén az automatizálás mellett további növekedést terveznek, tudtuk meg dr. Hoffmann Károly ügyvezető igazgatótól.

Hirdetés

– A Sanmina-SCI Magyarország Kft. 2016-ban száznegyvennel növelte a dolgozók számát, idén hatvan-nyolcvan új dolgozó áll munkába a tervek szerint, így túllépjük az 1200-as határt – sorolja Hoffmann Károly ügyvezető igazgató. – Továbbra is meghatározóak maradnak az autóipari termékek, az árbevétel többségét ez adja. Új vevők érdeklődnek az ipari elektronikai és az orvostechnikai eszközeink gyártási képességei iránt.

Mérnökökre, minőségügyi szakemberekre van szüksége a Sanminának

Az ügyvezető elmondta, üzembe helyeztek egy teljesen automatizált szerelőcellát, idén automatizálják a gyáron belüli anyagmozgatási feladatokat. Már letelepítették a csúcstechnológiát képviselő védőgázas hullámforrasztó gépet. Nemsokára következik a próbaüzem a lakkozó és szilikonbevonatokat készítő gépeknél. Ennek során tervezik humanoid típusú robotok alkalmazását.

– Az amerikai tulajdonú Sanmina cégcsoport elkötelezett az Ipar 4.0 irányában. Ennek kapcsán új szoftver-applikációkat fejlesztett ki 42Q néven, a felhő alapú termelési adatkezelést támogatva. Stratégiai megállapodást kötöttünk a japán Kawasaki cégcsoporttal; tőlük kapjuk majd mi is Komárom-Esztergom megyébe az első olyan robotot, amely két karjával, megfigyelő kamerarendszerével emberi munkavégzéshez nagyon hasonló feladatokat tud ellátni, szorosan együttműködve az operátorokkal.

Felületszerelt gyártási technológia

Minden évben továbbfejlesztik az SMT berendezéseiket. Gépeik képesek nagy bonyolultságú alkatrészek – több mint 1500 csatlakozási ponttal rendelkező BGA-k és nagyon kis méretű, 0,4x0,2 milliméteres chip alkatrészek – beültetésére. A sebesség elérheti az óránkénti 200 000 alkatrészt. Speciális tesztberendezések, például a 3D optikai inspekciós gép és a 3D-s röntgen emberi szem számára nem látható hibákat is felfedeznek.

Hozzátette azt, hogy a fejlesztés részeként további szakemberekre van szüksége a cégnek, elsősorban mérnökökre és minőségügyi szakemberekre. Természetesen a mostani dolgozók megtartására is ügyelnek. A béremelések, a juttatások növelése, a munkásszállás biztosítása megtette a hatását, decemberre csökkent a fluktuáció. Idén minden eddiginél nagyobb béremelést terveznek, most dolgozzák ki a részleteket.

A cégcsoporton belül az európai régió számára nagyobb lehetőségek is napirenden vannak Magyarországon. Középtávon bíznak az egyedi kormánytámogatásban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink