Beszállítók Hibridekhez kezdett alkatrészt gyártani a Valeo Veszprémben

Hibridekhez kezdett alkatrészt gyártani a Valeo Veszprémben

MTI | 2015.06.26 13:51

Hibridekhez kezdett alkatrészt gyártani a Valeo Veszprémben

A veszprémi Valeo autóipari vállalat új termékek gyártásába kezdett, a 2,5 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően 25 új munkahely létesült; a beruházást június 26-án adtak át a cég telephelyén.

Hirdetés

Fonyódi Levente a cég ügyvezetője elmondta, hogy a 2,5 milliárd forintos fejlesztésből 625 millió forint uniós támogatás 1,8 milliárd pedig saját forrásból származik.

A 9 új gyártósoron új elektromos vezérlőegységeket, kormánykapcsolókat, korszerű indítókulcsot gyártanak, illetve a hibridautók feltöltő rendszerének gyártása is megkezdődött, a dolgozók létszáma pedig 1500 fölé emelkedett – fejtette ki az ügyvezető. Fonyódi Levente elmondta, hogy a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. olyan innovatív termékeket gyárt, melyek jelentősen hozzájárulnak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez, a teljesítmény javításához. A vállalat 133 gyáregységgel, 16 kutató, 34 fejlesztő és 15 elosztó központtal rendelkezik, mintegy 81200 főt foglalkoztat 29 országban – közölte.

Rákossy Balázs a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára azt hangsúlyozta, hogy a beruházás új piaci lehetőségeket is megnyit a termékpaletta bővítése révén.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy az ország növekvő gazdasági teljesítménye elengedhetetlen feltétele a Valeóhoz hasonló vállalatok fejlődésének.

A magyar gazdaság növekedése a tavalyi esztendőben elérte a 3, 6 százalékot és a munkaerőpiacon is kedvező folyamatok figyelhetők meg, mára hazánkban több mint 4 millió 117 ezer ember dolgozik – fogalmazott Rákossy Balázs, hozzátéve, hogy a termelő ágazatok bővülését mutatja az, hogy az idei első negyedévben 80 ezerrel többen dolgoznak a versenyszférában, mint egy évvel korábban. Hozzáfűzte: a rövidesen megnyíló Területfejlesztési Operatív Program pályázatainak 1230 milliárdos összegéből Veszprém megye fejlesztésire 45 milliárd forint jut. Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a kormány stratégiai partnerként tekint a megyei jogú városokra az uniós források felhasználása terén, ami azt mutatja, hogy jól ismeri a települések gondjait és a rájuk váró feladatokat. Hozzátette: a partnerséget jól példázza, hogy az előző fejlesztési ciklusban az önkormányzat több mint 10 milliárd forint fejlesztési forrást kapott, és 15 milliárd forinttal gazdagodtak a veszprémi gazdasági társaságok.

A városban 3 százalékos a munkanélküliségi ráta és folyamatosan nő a népesség, ami részben a Valeóhoz hasonló nagyvállalatoknak köszönhető. A Valeo – Auto-Electric Magyarország 1998 óta gyárt Veszprémben szenzorokat, elektronikai vezérlőegységeket, kapcsolókat, az idei évre 80 milliárd forint árbevétellel számol a cég. A vállalat által felhasznált elektronikai és műanyag alkatrészek Székesfehérvárról, Tatabányáról Tiszaújvárosból érkeznek, a partnerek között megtalálható a Citroen, a Peugeot, a Renault és a Seat.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink