Beszállítók Három év alatt akár 40%-os béremelés a tatabányai Bridgestone-nál

Három év alatt akár 40%-os béremelés a tatabányai Bridgestone-nál

autopro.hu/W.A. | 2017.02.03 12:32

Három év alatt akár 40%-os béremelés a tatabányai Bridgestone-nál

Új bérrendszert dolgoztak ki a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.-nél, amelyet azért vezettek be, hogy a 2020-ra négyszeresére bővülő gyártókapacitással párhuzamosan a mostani, közel 800 fős személyi állományt is a terveknek megfelelően tudják növelni.

Hirdetés

Az új bérrendszer a vállalat jelenlegi és leendő munkatársainak kiszámítható, szakmailag és anyagilag is tervezhető karriermodellt biztosít a régóta szakemberhiánnyal szembesülő komárom - esztergom megyei térségben. A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. néhány éven belül a cégcsoport európai hálózatának első számú termelőközpontja kíván lenni.

A Bridgestone tatabányai üzeme az egyik legnagyobb gumiabroncs gyártó vállalat Magyarországon, amely 2013-ban hirdette meg azt a nagyszabású kapacitásbővítési tervet, melynek keretében 2020-ig megnégyszerezi gyártó kapacitását és 20 százalékkal növeli alkalmazottainak számát. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a tatabányai gyár ma már a cégcsoport meghatározó, és legfejlettebb technológiával rendelkező európai üzeme, ahol évente közel kétmillió abroncs készül, több mint 230 féle méretben. A teljes termelési volumen 99,96 százalékát egyébként exportálják.

Az ambiciózus tervek a munkaerő terén ugyanakkor kihívások elé állítják a céget, ezért a térségre jellemző szakemberhiányra válaszul teljes mértékben átalakították a bérezési, illetve a béren kívüli juttatási rendszerüket. A társaság tájékoztatója szerint a Bridgestone Munkavállalói Karrierprogram legfontosabb eleme egy olyan progresszív bérezési- és előmeneteli rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a cég jelenlegi munkavállalói szakmai fejlődésük függvényében, 3 év alatt akár 40 százalékkal is növelni tudják keresetüket. Az új program a biztos szakmai és anyagi előmeneteli lehetőség mellett éves szinten háromhavi keresetnek megfelelő bónusz elérését is lehetővé teszi.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. Komárom-Esztergom Megye egyik legnagyobb foglalkoztatója. A vállalat közel 800 munkatársának 97%-a férfi, akiknek 85%-a operátori, gépkezelői munkakörben dolgozik. Az operátorok az abroncsok alapanyagának előkészítésben, a keverésben, az extrudálásban, a préselésben, az abroncsok felépítésében, a vulkanizálásban töltenek be felelősségteljes munkakört, a logisztika és a minőségbiztosítás területén pedig a férfiak mellett nők is dolgoznak operátorként. A társaság legfőképpen számukra és az újonnan csatlakozó munkatársak számára dolgozta ki programját, hogy anyagi és szakmai szempontból is tervezhető előmenetelt biztosítson munkavállalóinak.

A társaság a béren kívüli juttatások rendszerét is átalakította. A vállalat 50 százalékkal, 240 ezer forintról 360 ezerre növelte az egy dolgozóra jutó éves cafeteria keretet, amelyhez havonta, 8.700 forint értékű étkezési hozzájárulást, a munkába járáshoz pedig ingyenes buszjáratot, vagy bérlettámogatást is biztosít. A dolgozók egészségére 2016 októbere óta heti 40 órában orvosi asszisztens, heti 20 órában pedig üzemorvos ügyel, az üzemorvosi szolgáltatás mellett pedig idén januártól érvényes teljes körű, 24 órás élet- és balesetbiztosítást is kötött a cég minden alkalmazottjára.

A vállalat ezen felül a korábbinál lényegesen tervezhetőbb, ezáltal még inkább családbarát, úgynevezett 3+3 napos, 12 órás munkarendet is bevezet áprilistól: a korábbihoz képest több szabadnap esik hétvégére, így a vállalatnál folyamatos munkarendben dolgozó több mint 500 munkatárs több időt tölthet együtt szeretteivel.

A közleményből kiderül az is, hogy a tatabányai Bridgestone együttműködik a város önkormányzatával a megfelelő képzettségű szakemberek megtalálásában, akiknek a technikai ismereteit és felkészültségét az Edutus Főiskolával együttműködve igyekszik fejleszteni, mindezek mellett pedig támogatja műszaki és angol nyelvi továbbképzések és tréningek megvalósítását is. A vállalat célja, hogy ezt az együttműködési modellt kiterjessze műszaki egyetemek és főiskolák körére is, annak érdekében, hogy a végzős mérnökhallgatók számára gyakornoki pozíciókat tudjon felajánlani.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink