Beszállítók Hamar Zoltán: a Formula Student jó referencia az állásinterjún

Hamar Zoltán: a Formula Student jó referencia az állásinterjún

Böröczky Katalin | 2016.08.16 08:37

Hamar Zoltán: a Formula Student jó referencia az állásinterjún

Idén augusztusban is beveszik a kontinens tehetséges mérnökhallgatói Gönyűt. Az esemény kapcsán a Knorr-Bremse munkatársával, a verseny egyik bírájával beszélgettünk.

Hirdetés

Mi motiválta a vállalatukat a rendezvény támogatásában?
– Mivel a Knorr-Bremse Magyarországon jelentős fejlesztői kapacitással rendelkezik, ezért keressük az olyan rendezvényekkel való kapcsolódás lehetőségét, amelyek innovatívak és közük van az autóiparhoz, a felsőoktatáshoz. Ezzel nem titkoltan kettős a célunk: egyrészt szeretnénk a leendő munkavállalóinkkal megismertetni a szerintünk igen vonzó magyarországi fejlesztési tevékenységünket, másrészt felkutatni a számunkra értékes potenciális kollégáinkat.

– A bíráskodás terén is rendelkeznek tapasztalattal?
– Igen, a Knorr-Bremse munkatársai közül többen már az FSH indulása óta részt vesznek bíróként a versenyen. Az első két versenyen magam is bíráskodtam.

– Melyek a legfontosabb kritériumok, amelyeket figyelembe fog venni a döntések során?
– Hangsúlyosak az egyedi ötletek. Mint minden technikai sportban, az elérendő cél itt is hasonló konstrukciókat szül, de mivel a konstrukció maga is beleszámít a végeredménybe, ezért tere van az egyéni megoldásoknak is. Fontos a koncepció átgondoltsága: az egyedi ötleteket egy működőképes, célorientált egésszé kell integrálni, amelyben megfelelő helyeken vannak a hangsúlyok, azaz összeáll a csomag. Ugyancsak jelentős szempont a megvalósítás színvonala: mit sem ér a jó ötlet és koncepció, ha az rossz értelemben véve amatőr módon, igénytelenül van megvalósítva. Számít a csapattagok általános felkészültsége is: azt már régóta tudjuk, hogy polihisztorok nincsenek, de nagyon kiábrándító tud lenni, amikor egy csapattag a nem közvetlenül hozzá tartozó területről nem rendelkezik semmilyen információval.

– Mely versenyelemhez adja a szakértelmét?
– Statikus bíróként fogok tevékenykedni, valószínűleg a belső égésű motoros dizájn csoportban.

– Milyen szakembereket keresnek jelenleg a cégükhöz?
– Minden olyan szakterületre keresünk embert, amely az autóipari fejlesztési tevékenység szempontjából releváns: villamos és gépészmérnököket, informatikusokat és minőségbiztosítási szakembereket. Emberileg, elsősorban olyan szakembereket várunk a csapatunkba, akiket vonz a nehéz gépjárművek speciális világa és akiket motivál, ha a teljes termékfejlesztési folyamatra van rálátásuk, nem csupán annak egy szűk szegmensére.

– Korábbi versenyekhez kapcsolódóan előfordult-e, hogy egykori versenyzőket később alkalmazni tudtak?
– Igen, volt rá példa, hogy egy jelentkező FSH-s múltja referenciaként szolgált és pozitív irányba befolyásolta a felvételi döntést.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink