Beszállítók Ha hamarabb hívják vissza az autóját, még élne

Ha hamarabb hívják vissza az autóját, még élne

autopro.hu | 2015.06.11 12:12

Ha hamarabb hívják vissza az autóját, még élne

Újabb, drámai haláleset történt légzsákhiba miatt. Két nappal a baleset után érkezett a levél a visszahívásról, pár napra rá elhunyt a sofőr.

Hirdetés

Egy 22 éves ifjú hölgy lehet a Takata szó szerint brutális hibasorozatának újabb áldozata. A feltételes módot az indokolja, hogy egyelőre nincs teljes mértékben bizonyítva az összefüggés, ám a közelmúlt tapasztalatai fényében eléggé valószínű, hogy a japán beszállító által készített, működés közben szétrobbant légzsák a felelős a tragédiáért.

A 2005-ben gyártott Honda Civic modell szervizbe tereléséről szóló értesítőt április 7-én postázták a megadott címre, ám a végzetes baleset nem sokkal előtte, április 5-én már bekövetkezett. A perirat szerint a probléma ismerős: a légzsák hevesen felrobbant, fém szilánkokat és egyéb tárgyakat lőve szét nagy erővel az utastérben.

Szétrobbant légzsákok egy 2007-es Dodge Chargerben

Eddig hat olyan halálesetet ismertek el, amelyek a Takata légzsákjainak hibás működéséhez köthetőek, ezek közül öt az USA területén történt. A Louisiana államban bekövetkezett baleset lehet az újabb elem ezen a szomorú listán.

A tragédia körülményei nem tisztázottak, mivel nincsenek szemtanúi a balesetnek. A sofőr édesanyjának ügyvédje közölte: a kórházi feltáró műtétek során kizárólag olyan sérüléseket találtak az orvosok, amelyeket a légzsák hibája okozhatott.

A Honda együttműködik a hatóságokkal, bekapcsolódott a részletek vizsgálatába - a Takata szóvivője nem nyilatkozott egyelőre az ügyben.

Kiemelt Partnereink