Beszállítók Gyárbezárási feszültség a Schaefflernél

Gyárbezárási feszültség a Schaefflernél

autopro.hu/B.B. | 2016.11.24 07:30

Gyárbezárási feszültség a Schaefflernél

Egy november elején bejelentett leépítés után a helyi alkalmazottak számon kérik a beszállítótól a korábban 2020-ig megígért, munkahelyek megtartásáról szóló garanciákat.

Hirdetés

Kisebb tiltakozással találta magát szemben a Schaeffler Németországban: a dolgozói ellenállás egy november elején váratlanul közzétett döntés miatt alakult ki, ami az elfershauseni üzem bezárására vonatkozik. Bár a vállalatcsoport kényszerelbocsátások nélkül igyekezett volna 2017-ben leépíteni és Portugáliába, Szlovákiába, illetve egy másik német telephelyre áthelyezni a gyártást, a helyi alkalmazottak kedden a munkahelyek megtartásáért demonstráltak.

Az ellenállás azért alakulhatott ki, mivel a munkavállalók szerint a foglalkoztató korábban azt ígérte, 2020-ig megmaradnak az érintett állások. Az üzemi tanács egy súlyosabb vádat is felhozott, eszerint a cégcsoport az utóbbi tíz évben a heti negyven óra elvégzett munka után csak heti harmincötnek megfelelő béreket fizetett, írja az Automobilwoche.

Hogy kialakul-e a felek között konstruktív párbeszéd, egyelőre nem tudni, az viszont biztosnak tűnik, hogy az ötszáz fős leépítés tervét újra kell vizsgálni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink