Beszállítók Globális leállást hozhat egyetlen csehországi tűzeset

Globális leállást hozhat egyetlen csehországi tűzeset

autopro.hu/B.B. | 2017.01.25 09:05

Globális leállást hozhat egyetlen csehországi tűzeset

A Brüsszelben bejegyzett Recticel cseh gyárában világszinten is egyedülálló bőr belső termékeket készítenek. Még nem tudni, hogy reagálnak a legnagyobb autóipai beszállítók a termelés leállására.

Hirdetés

Komoly üzemi tűzeset történt egy kisebb csehországi beszállítónál, ami miatt azonnal le kellett állítani a termelést, írja az Automotive News. A kárt még nem sikerült felmérni, egyelőre csak annyit tudni, hogy a balesetben senki sem sérült meg. Az érintett üzemben többek között saját szabadalom alapján készítenek poliuretánnal kezelt bőr autóalkatrészeket.

Mivel ezek a termékek világszinten is egyediek, több nagyobb járműipari beszállítónál is ellátási gondok jelentkezhetnek. Mivel a Recticel a műszerfalak és ajtók borítását a Magna International, a Yanfeng Automotive Interiors, a Faurecia, az IAC és az Antolin-csoport számára értékesíti, kérdéses, hogy a határozatlan idejű leállás alatti termeléskiesést hogyan orvosolják a beszállítók. Ha a nem tervezett szünet hosszú lesz, az esetet akár az autógyártók is megérezhetik.

Szerencsére nem mindennapos eset, hogy egy-egy nem tervezett baleset vagy természeti katasztrófa nagyobb hatással van az autóipari szereplőkre. Japánban például utóbbiakra különösen fel kell készülni, erről korábban itt írtunk.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink