Beszállítók Gépi forgácsolókat és CNC-gépkezelőket képez magának a Knorr-Bremse

Gépi forgácsolókat és CNC-gépkezelőket képez magának a Knorr-Bremse

autopro.hu/P.M. | 2017.04.03 13:45

Gépi forgácsolókat és CNC-gépkezelőket képez magának a Knorr-Bremse

Duális képzés elindításáról állapodott meg a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrummal és két tagintézményével, az Eötvös Loránd és a Szily Kálmán szakgimnáziumokkal. A vállalat most épülő tanműhelyének kapacitása akár öt szakma gyakorlati ismereteinek oktatására is lehetőséget biztosít majd. A szeptembertől induló képzésben résztvevő fiatalok nemcsak munkahelyi tapasztalatokhoz jutnak, hanem akár állásajánlatot is kaphatnak a cégtől.

Hirdetés

A háromoldalú együttműködési megállapodást az említett intézmények vezetői és a Knorr-Bremse Budapest ügyvezetői látták el kézjegyükkel. Az ünnepélyes aláírási eseményen jelen volt és beszédet mondott Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár is.

A vállalat tervei szerint, a tanműhelyében szeptemberben 30 diák kezdheti meg tanulmányait duális képzés keretében. A képzésben résztvevők az említett intézmények gépi forgácsoló, CNC gépkezelő, gépgyártás technológiai technikus szakos tanulói közül kerülnek majd ki. Ez lesz Magyarország egyik legnagyobb és legjobban felszerelt üzemi tanműhelye, ahol a tanulói létszám 2019-re 60-ra emelkedhet, és a diákok további újabb szakmákban szerezhetnek szakképesítést és munkahelyi tapasztalatot.

– A Knorr-Bremse Budapest a nemzetközi innováció élvonalához tartozó vállalat, ráadásul nálunk a gyártás és a fejlesztés egy helyen van, így a legkorszerűbb technológiákkal ismerkedhetnek meg a tanműhelyünkben tanuló diákok. A duális képzéssel a szakember-utánpótláson túl, az a célunk, hogy a vállalatunk munkakultúrájával is megismertessük a nálunk tanuló diákokat – mondta Sávos András, a Knorr-Bremse Budapest ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy a képzésben résztvevő diákok ösztöndíjat, de akár állásajánlatot is kaphatnak a vállalattól.

– Azok a fiatalok, akik ma a szakközépiskolai képzést választják, jó eséllyel biztos megélhetéshez jutnak, miközben a továbbtanulás is nyitva áll előttük – hangsúlyozta Horváth Béla, a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum főigazgatója. – A duális képzést kínáló iskolák magasabb színvonalú oktatást, gyakorlati ismerteket nyújtanak a diákjaiknak, ami fontos előnyt jelent majd számukra a munkaerőpiacon.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink