Beszállítók Felvásárlási licitháború a Knorr-Bremse és a ZF között

Felvásárlási licitháború a Knorr-Bremse és a ZF között

autopro.hu/B.B. | 2016.09.06 09:39

Felvásárlási licitháború a Knorr-Bremse és a ZF között

A svéd Haldex fékgyártó megvásárlásáért egyre nagyobb összegekkel jelentkeznek be a beszállítók.

Hirdetés

Komoly felvásárlási licitverseny van kibontakozóban az autóiparban: a svédországi, fékgyártással foglalkozó Haldex cégcsoportért most a Knorr-Bremse ajánlott többet, mint az eddig a legnagyobb összeget kínáló ZF. A legfrissebb licit alapján befutónak tűnő müncheni székhelyű, teherautók és vasúti járművek számára fékberendezéseket készítő vállalat 110 svéd koronát adna Haldex-részvényenként, vagyis átszámítva összesen 508 milliót szánna a svéd cég megszerzésére.

Korábban már a ZF is hasonló módon tett ajánlatot a Haldexre, akkor a SAF-Holland maradt alul a felvásárlási versenyben. Az Automobilwoche által már licitháborúnak nevezett jelenség miatt a Haldex részvényei folyamatosan erősödnek, a Knorr-Bremse bejelentésére például 15 százalékkal ugrott meg értékük.

Amennyiben a Haldex végül a Knorr-Bremse tulajdonába kerülne, egy, a haszongépjárművek számára komplett fékrendszereket kínáló vállalatcsoport jönne létre. Az egymás termékkínálatát kiegészítő termékportfólió a fékberendezéseken túl az intelligens kormány-, és futóművekre, de akár az erőátviteli rendszerekre is kiterjedne.

A Knorr-Bremse komoly szándékait mutatja, hogy az üggyel kapcsolatban vezérigazgatója is megszólalt. Klaus Deller szerint mindkét vállalat komoly tapasztalattal rendelkezik a haszongépjárművek szegmensében, ezen túl mindkét beszállító filozófiájában komoly szereppel rendelkezik az innováció – a kapcsolat így szinte természetes.

Kiemelt Partnereink