Beszállítók Félezer dolgozóját bocsátja el a Bosch

Félezer dolgozóját bocsátja el a Bosch

autopro.hu/B.B. | 2016.06.20 12:13

Félezer dolgozóját bocsátja el a Bosch

Gyárbezárásokra és elbocsátásokra készülhetnek a beszállító amerikai és saar-vidéki, kipufogó-rendszereket készítő üzemek dolgozói is.

Hirdetés

Gazdasági okokból bezárja két üzemét a Bosch: a németországi Saar-vidéken és az Egyesült Államok Michigan államában összesen akár 510 munkahely is megszűnhet, írja az Automobilwoche. A Bosch Emission Systems európai, a neunkircheni üzeme még 2017 végéig működik, utána viszont az ottani 200 dolgozónak új munkát kell keresnie. A Neunkirchenben dízeles technológiát fejlesztő másik száz alkalmazottnak jó eséllyel egy másik Bosch-üzemben ajánlanak majd állást. A michigani Kentwoodban 150 alkalmazottat érint a termelésben jövőre végrehajtani tervezett leépítés.

A beszállító a lépést a nagyra nőtt működési költségekkel, valamint több fontos vevő megrendeléseinek visszavonásával indokolta. A jelenlegi dolgozóknak a Bosch igyekszik lehetőségei szerint más gyáraiban munkahelyet találni.

A kellemetlen bejelentéseknek azonban itt még nincs vége, a Bosch Rexroth homburgi üzemében a mobilalkalmazások fejlesztésével foglalkozó állások közül 2018-ig akár 160 munkahely is megszűnhet. A probléma már régebb óta ismert, ám a vállalat az addig hátralévő időben is keresi a megoldást a kényszerelbocsátások elkerülésére. A két év múlva esedékes visszavágásokról a saar-vidéki miniszterelnök, Annegret Kramp-Karrenbauer is egyeztet majd a céggel.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink