Beszállítók Európai vezetők gratuláltak az autóüveggyárnak

Európai vezetők gratuláltak az autóüveggyárnak

Gulyás Géza | 2016.11.23 10:33

Európai vezetők gratuláltak az autóüveggyárnak

Az AGC Europe autóipari divíziójának elnök-vezérigazgatója, Jean-Marc Meunier úr is részt vett a hagyományos dolgozói tájékoztatón, amelyet minden év novemberében tartanak a tatabányai gyárban. Gratulált a megfeszített tempójú munka sikeréhez.

Hirdetés

Az autóüveg-gyártás mennyiségében és minőségében egyaránt a legjobbak között van Európában az AGC. Az utóbbinak ékes bizonyítéka, hogy az új üzletek 28 százalékát az idén a japán tulajdonú cégcsoport nyerte el az öreg kontinensen, megelőzve versenytársait. Kiemelt partnereik: a Renault, a Peugeot-csoport és a Toyota. További erősödésük záloga, hogy a Webasto-val együttműködve a napfénytetőgyártásban is vezető szerepre törekszenek. Jelenleg 10 európai gyáruk van, amelyek kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, ennek köszönhetően csaknem 20 százalékos az árbevétel növekedése.

- A stabilitás lesz a célunk 2017-ben - szögezte le Jean-Marc Meunier a tatabányai gyárban tartott előadásában. - Rengeteg a megrendelésünk, egyelőre további mennyiségi növekedésre nem törekszünk, mert a megfeszített munka a biztonság és a minőség rovására mehet.
A rendezvény előadói a biztonság fontosságát emelték ki: mindannyian büszkék arra, hogy ebben az évben egyetlen európai gyárban sem történt táppénzes kieső nappal járó baleset. Tudatosság - elkötelezettség (jó döntések) - koncentráltság - türelem - felelősségvállalás - megfontoltság. Mindezek kellenek ahhoz, hogy a balesetek elkerülhetőek legyenek.

Fontosnak tartják, hogy lépést tartsanak a változó igényekkel, sőt, ha lehet, egy-két lépéssel megelőzzék azokat. Újdonságaikat autoshow-kon mutatják be, a fejlesztések száma eddig folyamatosan nőtt.

Tatabánya nagy szerepet vállalt és vállal a kiemelkedő eredményeket hozó csapatmunkából, hangsúlyozta Papp Zoltán, az AGC Glass Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. A magyarországi az AGC európai autóüveggyárai közül az egyik zászlóshajó, 2011-ben és 2014-ben is a legjobban teljesítő gyár volt az összesített mutatók alapján. A dolgozók számát tekintve - jelenleg 958 - a második legnagyobb a kontinensen. Az oldalüveggyártás minőségi mutatóit tekintve listavezetők, példa értékű az is, hogy az idén 68 dizájnmódosítás történt Tatabányán, 66 modell fejlesztése van folyamatban, 33 új terméket vezettek be a piacra. Nem véletlen, hogy az európai vezetőség döntése alapján Tatabányán épül az új közép-európai nyersüvegraktár, amelyet a tervek szerint 2017-ben adnak át: a biztonságos, gyors és hatékony szállítás bázisa lesz.

Gíber Mihály HR igazgató egyebek között a társadalmi felelősségvállalás kiemelt szerepéről is szólt. Ennek szellemében beteg gyermekek műtétjeihez járultak hozzá, önkéntes környezetvédő munkát végeztek, könyvtárat "fogadtak örökbe."

Új fejlesztések, különleges napfénytetők

A közeli és a távoli jövő egyaránt szóba került a tájékoztatón. Az előadók legfontosabb közvetlen célként a stabilitást emelték ki. A jelenlegi széles vevőkör megtartását, a hatékonyság további növelését, valamint a csereüveg- és a transzportüzletág (hajók, vonatok, nehézgépek üvegeiről van szó) folyamatos fejlesztését. Hangsúlyozták, hihetetlen gyorsasággal változik a piac, élen kell járniuk továbbra is az új termékek bevezetésében. Az önvezető járművek elterjedésével egy időben felvetődik a kérdés: mivel töltse az időt a sofőr? Nagy szerepet kaphatnak az üvegbe integrált antennák, amelyek saját fejlesztésűek a cégcsoporton belül, ez kétségtelenül versenyelőnnyel jár. Nagy hangsúlyt fektetnek a napfénytetők gyártására, ezeknél a jövő a változtatható fényáteresztő képességűeké. Több üvegfelület lesz évek múlva a kocsikban, ezen a téren is meg kell előzniük a konkurenciát. Jean-Marc Meunier elmondta, hogy Marokkóban új gyár épül, tehát így az afrikai kontinensen is megvetik a lábukat, Ibériában pedig megerősödnek. A kutatáshoz, fejlesztéshez, terjeszkedéshez persze biztos "hátország" szükséges, olyan, mint a második legnagyobb európai AGC-s autóüveggyár, a tatabányai.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink