Beszállítók Elismerték a szombathelyi Epcost

Elismerték a szombathelyi Epcost

autopro.hu | 2014.12.03 16:05

Elismerték a szombathelyi Epcost

Két kategóriában is díjat nyert a Szombathely egyik legnagyobb munkáltatójaként működő Epcos társadalmi felelősségvállalás programjaival a vállalati felelősségvállalás magyarországi megmérettetésén, a CSR Hungary 2014-en.

Hirdetés

A munkahelyteremtés és a fiatalok Szombathelyen tartása, a reális karrieralternatívák megteremtése nagy kihívást jelent a helyi gazdasági szereplők és az oktatási intézmények számára. A fiatalok elvándorlásának megállításához piacképes tudást nyújtó képzésekre és munkahelyekre van szükség. Az Epcos ezért dolgozta ki oktatás-támogatás fókuszú társadalmi felelősségvállalás programját, az Epcos Suli Művek Programot, amely hozzájárul ahhoz, hogy a diákok már az általános iskolában megkapják azokat az ismereteket, amelyre alapozva később – akár Szombathelyen is – karriert építhetnek.

Az oktatás területén a CSR Hungary 2014 elismerést a Suli Művek program érdemelte ki, amely az oktatás támogatását, és a szombathelyi általános iskolások reáltárgyak iránti vonzódásának növelését célozza. Az autóipar számára elektronikai alkatrészeket fejlesztő és gyártó vállalat a program részeként adta át idén szeptemberben Magyarország első 3D technológiával felszerelt általános iskolai laborját Szombathely legnagyobb általános iskolájában. Az interaktív 3D eszközök új lehetőségeket nyitnak meg mind a természettudományok, mind a művészettörténet, a rajz, a történelem és az informatika általános iskolai oktatásában, emellett mintát és inspirációt is adnak a diákoknak. A labornak köszönhetően a szombathelyi diákok a 3D technológia, 3D nyomtatás elterjedése előtt ismerkedhetnek meg olyan eszközökkel, tehetnek szert olyan biztos technológiai tudásra, ami a későbbi tanulmányaik során is jelentős versenyelőnyhöz juttatja az itt tanulókat.

A vállalat négy évvel ezelőtt indította el az azóta folyamatosan működő Hasznos vagy – érezd hasznosnak magad! programot, amely egyfelől a megváltozott munkaképességű embereknek nyújt segítséget a munka világába való visszatérésben, másfelől a rehabilitációs folyamatban is fontos támogatást nyújt. A rehabilitációs folyamat pszichológiai vonulataként a nagyvállalat a megváltozott munkaképességű embereket segíti abban, hogy hasznos munkát végezzenek, és ezáltal értékesnek is érezzék magukat a közösségben, és könnyebben jussanak túl az őket ért traumán. A két szálon futó program másik vonulata a fogvatartottak szabad életbe való visszavezetéséhez nyújt támogatást.

Az Epcos összesen nyolcvan megváltozott munkaképességű dolgozónak biztosít munkát folyamatosan. A programban résztvevő munkatársak négy, illetve hat órában dolgoznak.

Kiemelt Partnereink