Beszállítók Együttműködésbe kezd a Schaeffler és az IBM

Együttműködésbe kezd a Schaeffler és az IBM

autopro.hu/B.B. | 2016.10.06 06:30

Együttműködésbe kezd a Schaeffler és az IBM

A német beszállító a dolgok internetével kapcsolatos fejlesztéseket végez majd közösen az amerikai techóriással.

Hirdetés

Az IBM kognitív intelligenciára alapuló Watson rendszerének tesztelése is a tervek között szerepel abban a partneri együttműködésben, mely a Schaeffler és az informatikai vállalat között indult. A különböző területekre kiterjedő közös tapasztalatszerzést a felek a termelési láncok optimalizálásában és újabb szolgáltatások kidolgozása során kamatoztatnák, írja az Automobilwoche.

Októbertől a Schaeffler többek között a szélturbinák által generált adatokat vizsgálják majd adaptív rendszerekkel – ezek segítségével a szakemberek a szükséges alkatrészcseréket és karbantartásokat a várható időjárási viszonyokhoz optimálisan időzítve láthatják el, így minimalizálva az energiatermelési veszteséget. Az együttműködés közlekedési (például vasúti) kiterjesztésével a valós idejű elemzéseken keresztül a közlekedésbiztonság növelése, vagy épp az anyagfáradások miatti meghibásodások előrejelzése válik lehetővé.

A kooperálás miatt az IBM egy müncheni központot is létrehozott, itt végez majd munkát a Watson névre keresztelt szuperszámítógép. Bizonyos eredményekhez a tervek szerint vállalati ügyfelek, egyetemek, kutatóintézetek, és felhőalapú szolgáltatók is hozzáférést kapnak majd.

Kiemelt Partnereink