Beszállítók Díjat kapott a Bosch

Díjat kapott a Bosch

2016.11.11 11:15

Díjat kapott a Bosch

November 9-én a Bosch elnyerte az Association Supply Chain Management, Procurement and Logistics (BME) (Beszállítói lánc menedzsment, beszerzés és logisztikai szervezet) Innovációs díját. Az elismeréssel a szervezet a technológiák és szolgáltatások szállítójának indirekt beszerzés átszervezése terén nyújtott kiemelkedő teljesítményét részesítette elismerésben.

Hirdetés

Az indirekt beszerzés szervezeti egység minden, a termékekben nem közvetlenül felhasznált szolgáltatás, tárgyi eszköz és anyag beszerzéséért felelős. 2011 óta a vállalat számos beszerzési folyamatot szabványosított, illetve megszigorította az anyagbeszerzésre vonatkozó előírásokat.

Az átszervezés kapcsán a Bosch sikeresen strukturálta globális anyag kategóriáit, valamint beszállítói stratégiáját oly módon, hogy ezzel megduplázta centralizációs rátáját. A rendelési és beszerzési folyamatokat összevonták és szabványosították, továbbá fel is gyorsultak.

A Bosch jövőbeli értékesítési sikerének egyik alapköve az internethez kapcsolt termékek, illetve internetalapú szolgáltatások. A hálózatba kapcsoltság a teljes értékláncot felöleli. Az úgynevezett Beszerzés 4.0 sikerének kritikus tényezői a konzisztens IT megoldások. Egy intelligens beszerzési rendszer segítségével például a felhasználók sokkal gyorsabban hozzáférhetnek a termékkategóriák skálájához. Egy teljesen automatizált beszerzési folyamat létrehozása érdekében a vállalat integrálta a központi pénzügyi számvitelt is. Ez lehetővé teszi, hogy a teljes folyamat – a rendeléstől a számla kifizetésig – elektronikusan modellezhető legyen. Ennek eredményeképp a vállalat pontosabban előre tudja majd jelezni a követelményeket és egyben hatékonyabban tud együttműködni a beszállítókkal.

2015-ben a Bosch indirekt beszerzése 7,5 milliárd euró beszerzési mennyiséget, és 13 részlegén mintegy hárommillió rendelést dolgozott fel, amely világszerte 280 gyártóhelyet, valamint több ezer fejlesztési és értékesítési központot foglal magában.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink