Beszállítók Big data: nagyágyúkkal alakít konzorciumot a Denso

Big data: nagyágyúkkal alakít konzorciumot a Denso

autopro.hu/B.B. | 2017.08.17 12:19

Big data: nagyágyúkkal alakít konzorciumot a Denso

A hálózatba kapcsolt autók által generált információállományra alapozva fog össze az öt nagy vállalat, további társakat is várnak.

Hirdetés

Közös konzorciumot alakított a Toyota, a Denso, az Intel, az Ericsson és a telekommunikációban utazó NTT. Az Automotive Edge Computing Consortium egy kibontakozó, óriási potenciálú területet céloz meg, hiszen a hálózatba kapcsolt járművek adatállományának feldolgozását és felhasználását vették célkeresztbe.

A Toyota közlése szerint az összefogás a fogyasztók mindennapjait még pontosabb, valós forgalmi idejű térképekkel, vezetőtámogató asszisztensekkel és egyéb felhőalapú szolgáltatásokkal teheti gördülékenyebbé.

A gyártó szerint az egymással és környezetükkel kommunikáló járművek 2025-re a mai érték többszörösének megfelelő, havonta konkrétan tíz exabájtos (tízmillió terabájtos, vagy ha úgy tetszik, tízmilliárd gigabájtos) adatforgalmat generálnak majd.

A brutális információáradatot kiszolgáló elemző, hardveres és egyéb infrastrukturális háttér fejlesztése nem kis falat, így a felek a következő hónapokban más vállalatokat is meghívnak, hogy csatlakozzanak a társuláshoz.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink