Beszállítók Befejeződött a Delphi fejlesztési projektje Tatabányán

Befejeződött a Delphi fejlesztési projektje Tatabányán

MTI | 2015.12.15 15:36

Befejeződött a Delphi fejlesztési projektje Tatabányán

Az autóipari elektromos csatlakozókat gyártó Delphi tatabányai üzemében lezárult a 2013-ban indult 3,33 milliárd forintos fejlesztés lezárását, Sebestyén Balázs ügyvezető elmondta, hogy 650 új munkahely jött létre.

Hirdetés

Az ügyvezető igazgató hozzátette, hogy a beruházás keretében 25 elektronikus fröccsöntő gépet, kiegészítő szerszámot, és automata összeszerelő gépsort vásároltak.

A Delphi tatabányai üzemében a munkatársak létszáma megközelíti az 1800-at. Az üzem korábban a Bain Capital amerikai pénzügyi befektetőcsoport tulajdonában lévő FCI cégcsoporté volt, majd 2012 októberében az FCI járműipari csatlakozókat gyártó divízióját felvásárolta a szintén amerikai tulajdonú Delphi Automotive, a gyár azóta a Delphi Connection Systems Hungary Kft. néven működik. A Delphi 1991 óta van jelen Magyarországon, azóta 66 milliárd forintot fektetett be. A cégcsoport három gyárat működtet az országban: Tatabányán, Balassagyarmaton és Szombathelyen, amelyekben több mint 3000 alkalmazottat foglalkoztat. A gyárakban a nemzetközi autógyártók számára készülnek járműipari csatlakozóelemek.

A Delphi Automotive elektronikai alkatrészek és technológiák piacvezető szállítójaként ismert világszerte az autóiparban, a haszongépjárművek piacán és más piaci szegmensekben nagyobb technikai központjaival, termelőüzemeivel és ügyfél-kapcsolattartó központjaival 38 országban van jelen világszerte.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink