Beszállítók Barátkozik a Delphi és az Intel

Barátkozik a Delphi és az Intel

autopro.hu/B.B. | 2016.12.02 09:33

Barátkozik a Delphi és az Intel

Az autóipari beszállító az informatikai vállalatóriás chipjeinek felhasználásával fejlesztheti tovább az önvezető technológiát.

Hirdetés

Partnerségi kapcsolatba lépett a Delphi és az Intel, melynek keretében utóbbi világcég szállítja a chipeket a Delphi döntéshozatali szoftvereihez, melyek a sofőr nélküli járművek irányításáért (gyorsítás, fékezés, kormányzás) felelnek. A Delphi alelnöke szerint az Intellel való közös munka nagy lehetőség, mivel jelentősen felgyorsíthatja a fejlesztéseket.

A Delphinek már most tekintélyes tapasztalata van a vezető nélküli járművekkel kapcsolatban: az autóipari beszállító már régebb óta készít radarokat és kamerákat, augusztusban pedig szintén az önvezetés egyik komoly szereplőjével, a Mobileye-jal kötött megállapodást. A beszállítónak a Szilícium-völgyben is vannak kapcsolatai, az autonews.com szerint még tavaly kezdett együttműködésbe a lidar-technológiát fejlesztő Quanergy Systems Inc. vállalattal.

A fejlesztéseket ezen felül saját, átalakított modelljeivel végezheti. A legfontosabb tesztek eddig Szingapúrban zajlottak, de a cég más földrészek nagyvárosaiban is tervezi a kísérletezést.

Kiemelt Partnereink