Beszállítók BPW: több, mint egy évszázados múlt, stabil jelen, biztos jövő

BPW: több, mint egy évszázados múlt, stabil jelen, biztos jövő

autopro.hu | 2015.11.09 13:27

BPW: több, mint egy évszázados múlt, stabil jelen, biztos jövő

A nyugat-dunántúli régió járműiparának meghatározó szereplője az 1400 főt foglalkoztató BPW-Hungária Kft., a német BPW Bergische Achsen KG szombathelyi leányvállalata, a BPW csoport második legnagyobb gyártóbázisa, amely gépjármű-utánfutó futóművek, futómű-rendszerek és azok komponenseinek előállításával foglalkozik. Az agrárgépipari termékek tervezése, fejlesztése és értékesítése a cégcsoporton belül kizárólag a helyi csapat feladata. A BPW-Hungária Kft. hosszú múltra tekint vissza, hiszen vannak olyan munkatársai, akik már több mint 20 éve a gyár dolgozói.

Hirdetés

A megbízható, folyamatosan fejlődő vállalatot világszínvonalú technológia és termékek jellemzik. Ezt a minőséget és elismertséget nyújtja munkavállalói számára is: kiemelkedő juttatási csomag, motiváló elismerési rendszer, dolgozók iránti elkötelezettség és az egészségmegőrzésben vállalt szerep teszi vonzóvá a munkavállalók körében.

A kiemelt műszakpótlék, a szabadságprémium, a karácsonyi jutalom, a jelenléti pótlék, vagy pl. a mobiltelefon flottacsocsomag csak néhány elem - a teljesség igénye nélkül - a dolgozói juttatások közül. A távolabbról ideköltözőknek egyedi elbírálás alapján albérleti támogatást illetve az első lakásvásárláshoz kamatmentes kölcsönt biztosít, de támogatja a bejárást is.

Az elismerési mátrix alapján a BPW-Hungária Kft . rendszeresen elismeri ezzel kiemelkedő teljesítményre sarkallja a dolgozóit. A folyamatos fejlődéshez, megújuláshoz elengedhetetlen a munkatársak bevonása, s ezt a BPW sem hagyja figyelmen kívül: dolgozói ötletek beadására ösztönzi munkavállalóit, melyekből már számos kitűnő megoldás született. A vállalat kiemelten díjazza a költségmegtakarítást eredményező dolgozói ötleteket. A dolgozók komfortérzetét növeli a lépcsőzetes/rugalmas munkakezdés, a vállalat telephelyén működő üzemorvosi rendelő és a kedvezményes munkahelyi étkezés.

Az egészségmegőrzés fontos szerepetjátszik a vállalat életében: minden évben Egészségnapot szerveznek dolgozóik, illetve családtagjaik részére, ahol a kulturált szórakozás mellett az egészséges életmód jegyében sportolhatnak, vetélkedőkön, egészségügyi szűréseken, előadásokon vehetnek részt, s különböző ételkülönlegességeket próbálhatnak ki a vendégek.

Ezt a koncepciót erősíti a legújabb, nemrég életbe lépett juttatás, a szabadidő és sporttámogatás, mely az évenkénti elégedettség-mérés visszajelzései között első számú igény volt: a vállalat két szombathelyi sportcentrummal kötött hosszú távú megállapodást, melynek keretében dolgozói ingyenesen vehetik igénybe a létesítmények szolgáltatásait.

A BPW kiemelt hangsúlyt fektet a szakember-utánpótlás biztosítására, ezért évente csaknem 100 főt – középiskolás tanulót és egyetemi hallgatót – fogad szakmai gyakorlatra.

A szakképzett munkaerő-utánpótlás biztosítása érdekében a vállalat 2008-tól saját Műszaki Képzőközpontot működtet, ahol a tanulók a hegesztő, gépi forgácsoló, és mechatronikai technikus szakmához kapcsolódó ismereteket sajátíthatják el. Kiváló oktatók szakmai irányításával, modern oktatási anyagok segítségével, korszerűen felszerelt tanműhelyben ismerkednek meg a szakma elméleti és gyakorlati tudnivalóival. A tanműhelyben eddig 116 tanuló szerzett szakirányú végzettséget a vállalat támogatásával.

Gyakornoki programok keretében több műszaki felsőoktatási intézménnyel működik együtt: a gödöllői Szent István Egyetemmel (kooperatív gyakorlat), a győri Széchenyi István Egyetemmel (duális képzés és Practing gyakorlat) a zalaegerszegi Nyugat-magyarországi Egyetem Mechatronikai Intézetével (duális képzés).

A Vas megyei nagyvállalatok, köztük a BPW-Hungária Kft . részéről merült fel a helyi műszaki felsőfokú képzés igénye. 2013-ban elindult a szombathelyi duális gépészmérnök-képzés előkészítése, amely a 2015/16-os tanévben indult el Szombathelyen a Nyugat-Magyarországi Egyetem Természettudományi és Műszaki Karán. A képzés felépítésében, indításában a BPW-Hungária Kft .a további 5 alapító céggel együtt kulcsszerepet vállalt.

A BPW-Hungária Kft . támogatásával - csaknem 3 éves előkészítő munka után - 8 duális gépészmérnök hallgató kezdte meg tanulmányait 2015 szeptemberében az 1. évfolyamon, és már zajlik a következő évfolyamok beiskolázásának előkészítése. A gyakornoki programok illetve szakképzés ideje alatt is színvonalas juttatásokkal, ösztöndíjjal, szállás- és étkezési hozzájárulással segíti tanulóit, hallgatóit, hogy ne csak tapasztalattal gazdagodjanak a gyakorlati hetek, hónapok alatt. Kiemelkedően teljesítő gyakornokai illetve szerződött tanulói számára álláslehetőséget kínál, így egyértelműen megéri már a diákévek alatt együttműködni a vállalattal.

A BPW-Hungária Kft. messzemenően elkötelezett a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása iránt, jelenleg 11 fő áll alkalmazásban rehabilitációs munkakörben.

A BPW legfőbb értékei a minőség, a megbízhatóság és a folytonosság, melyek a dolgozók lojalitásában, a termék-fejlesztésben, a gyártásban, az értékesítésben és a szerviztevékenységben egyaránt megmutatkoznak. Több mint egy évszázados múlt, stabil jelen, biztos jövő: ezt jelenti a BPW a dolgozói – világszerte mintegy 5500 fő – számára.

Kiemelt Partnereink