Beszállítók Az autóipar következő generációs fejlesztésein dolgoznak a szombathelyi Delphinél

Az autóipar következő generációs fejlesztésein dolgoznak a szombathelyi Delphinél

autopro.hu/W.A. | 2016.12.15 14:30

Az autóipar következő generációs fejlesztésein dolgoznak a szombathelyi Delphinél

Folyamatosan új munkatársakat keres a szombathelyi székhelyű Delphi Hungary Kft., amely a napokban ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. Az autóipari beszállító mára kiemelkedő a csúcsminőségű gépjárműalkatrészek gyártása tekintetében.

Hirdetés

„Nagy büszkeséggel tölti el csapatunkat, hogy ma a világon számos olyan gépjármű közlekedik a közutakon, amelyek Szombathelyen gyártott Delphi-technológiával vannak felszerelve” – mondta Andreas DiVece, a Delphi csatlakozórendszereket gyártó, szombathelyi üzemének gyárigazgatója a vasi megyeszékhelyen lévő Delphi Hungary Kft. fennállásának 25. évfordulóján. A vezető hozzátette, jelenleg az autóipar következő generációs fejlesztésein dolgoznak.

A most gyártás alatt álló termékpaletta az elkövetkezendő hónapokban bevezetendő, vadonatúj termékekkel és projektekkel bővül ki. Ezen projektek olyan új autóipari termékek gyártásával kapcsolatosak, amelyek a jövő gépjárműveinek jellemző felszereltségeivé válnak, és amely termékek által a járműveket a még inkább környezetbarát felépítés és működés, a biztonság, valamint a külvilággal való még fokozottabb összekapcsoltság jellemez- derül ki a vállalat tájékoztatójából.

A Delphi számos, innovatív aktív járműbiztonsági rendszert fejlesztett ki a közúti közlekedés biztonságának elősegítése érdekében. 2015-ben a társaság aktív járműbiztonsági rendszereinek, valamint az önjáró vezetés technológiáinak teljes körű kapacitását demonstrálta az Észak-Amerikában lefolytatott, valaha megkísérelt, leghosszabb, vezető nélküli tesztvezetése során. A kísérlet sikeressége a vállalat számára egyedülálló piaci helyzetet teremtett a jövő mobilitási megoldásainak tekintetében.

Szombathely ma a Delphi Electronics & Safety divíziójának egyik vezető termelőüzeme, amely az aktív járműbiztonság technológiáira koncentrál.

„Magyarország, a csúcsminőségű gépjárműalkatrészek gyártása tekintetében, kedvező üzleti környezetet kínál az autóipari szektor számára” – hangsúlyozta Tancsics Róbert, a Delphi Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. A Delphi igazán büszke az elmúlt 25 év során, Magyarországon elért eredményeire, és mindannyian nagy várakozással tekintünk a jövőre, hogy hasonló ütemű növekedés mentén folytathassuk tovább üzleti tevékenységünket” – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Ma a Delphi négy magyarországi üzeme, amelyeknek Szombathely és Tatabánya ad otthont, együttesen, megközelítőleg négyezer dolgozót alkalmaz, és piacvezető európai autógyárak beszállítója.

A vállalat növekvő tevékenységének köszönhetően, folyamatosan új munkatársakat keres. Elsősorban magasan képzett mérnökökre, főként szakma-specifikus ismeretekkel, és gyakorlattal rendelkező villamosmérnökökre és minőségbiztosítási mérnökökre van szükségük. Ugyanakkor középfokú szakmai végzettséggel rendelkező jelentkezőket is várnak, köztük karbantartói és technikusi álláshelyekre, ezek mellett a szakképzettséget nem igénylő, a gyártásban foglalkoztatott operátorok számára is hirdetnek álláshelyeket.

A tanulók számára is kínálnak lehetőségeket a termelésben, a szerszámüzemben, irodai pozíciókban, vagy épp a mérnöki területen. Az alapfokú végzettséggel rendelkező jelentkezők a termelési és raktározási munkakörökben tölthetnek be állásokat, míg a szakközépiskolai végzettséggel rendelkezők a karbantartási és szerszámjavítás területén betöltendő állásokra jelentkezhetnek. A főiskolai, vagy egyetemi végzettséggel rendelkező pályakezdők a mérnöki, a minőségbiztosítási, valamint a pénzügyi területen helyezkedhetnek el. A Delphi versenyképes fizetést és különféle juttatásokat kínál a náluk elhelyezkedő munkavállalóknak, amely kompenzáció egy gondoskodó vállalati programmal is kiegészül.

A két Szombathelyen székelő Delphi üzem, amelyeknek foglalkoztatotti létszáma jelenleg 1900 fő, csatlakozórendszereket gyárt, amely termékpaletta fröccsöntési technológiák, valamint fejlett elektronikai és járműbiztonsági technológiák gyártásával egészül ki. Az erőátviteli rendszerek termékportfóliója többek között a dízel motorvezérlő modulokat, az üzemanyag szivattyúvezérlőket, a hidrosztatikus kuplung indítószerkezeteket is felöleli. Az elektronikai és biztonságtechnikai termékek között megtalálhatóak a fedélzeti elektronikák, valamint a Led világítás vezérlő modulok.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink