Beszállítók Az Nvidia bemutatta autóipari számítógépes platformjait

Az Nvidia bemutatta autóipari számítógépes platformjait

Panker Gergő | 2015.01.19 09:21

Az Nvidia bemutatta autóipari számítógépes platformjait

A számítástechnikai eszközök gyártásával foglalkozó Nvidia két autóipari számítástechnikai platformot jelentett be: a vállalat X1-es processzorára épülő Drive CX digitális utasteret, illetve a nagyteljesítményű Drive PX képfeldolgozó platformot.

Hirdetés

Az X1-es feldolgozóegységre alapuló Drive CX egy fejlett vizuális architektúra, amely több megjelenítőn keresztül összesen akár 16,6 megapixel megjelenítésére alkalmas.

Az Nvidia a CES-en mutatta be autóipari újdonságait - forrás: blogs.nvidia.com

Jen Hsun, az Nvidia társalapítója kiemelte, hogy az Nvidia Drive CX utastéri számítógép képes az autó műszerfalának, illetve infotainment rendszereinek futtatására és megjelenítésére.

A Drive PX képfeldolgozó platformot Tegra X1 processzorok hajtják és összesen 12 nagyfelbontású kamera képét képesek feldolgozni, ami megkönnyítik a sofőr számára a parkolást, illetve az autóból való kilátást.

A vállalat vezetőjének elmondása szerint az Nvidia PX továbbá képes gombnyomásra kinavigálni az autót a parkolóhelyről és odavezetni a sofőrhöz. Jen Hsun hozzátette: – A jövő autói a világ legfejlettebb számítógépei lesznek. Az autók sokkal több számolási teljesítményre lesznek képesek, mint bármely más eszköz.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink