Beszállítók Az Autoliv a Takata lehetséges felvásárlói között

Az Autoliv a Takata lehetséges felvásárlói között

autopro.hu/B.B. | 2016.11.23 13:57

Az Autoliv a Takata lehetséges felvásárlói között

Az ügyet ismerők szerint már csak az Autoliv és Key Safety Systems beszállítóknak van komolyabb esélye a válságba került japán cég megszerzésére.

Hirdetés

Hamarosan véget érhetnek a Takata eladásának próbálkozásai: a légzsákbotrányba keveredett beszállítóért két, a tárgyalásokon részt vevő, de nevük elhallgatását kérő dolgozó szerint már csak két nagy cég, a sopronkövesdi telephellyel is rendelkező Autoliv és az amerikai Key Safety Systems versenyez. Mindkét ajánlat egy és kétmilliárd dollár közti értékű.

A leendő akvizíció előkészítése során mindkét ajánlattevő rendelkezett a technikai szakértelem jelentette előnnyel, amivel csökkenthetik a bajba került (most még) versenytárs kiadásait, illetve javíthatják termékeinek minőségét. Ez nagy segítség lehet a Takatának, amely még idén szeretné lezárni az adásvételt és végrehajtani a tervezett szerkezetátalakítást.

Bármelyik fél lesz is a befutó, a 17 halálos és száznál is több súlyos balesetet okozó hibás légzsákok utáni takarítás nem kis feladat lesz: a több tízmillió alkatrész cseréje 2019-ig biztosan eltart.

A visszahívások miatt megnövekedett szerepű autógyártók egyébként az Autolivet látnák szívesebben a Takata új tulajdonosaként, ám mivel a cég már jelenleg is a világ egyik legnagyobb biztonsági beszállítója, az Automotive News szerint a hatóságok a trösztellenes szabályokra hivatkozva hátrányba hozhatják az Autolivet a Key Safety-hez képest.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink