Beszállítók Az Allison megtalálta a legextrémebb módot váltói teszteléséhez

Az Allison megtalálta a legextrémebb módot váltói teszteléséhez

autopro.hu/G.I. | 2016.09.15 10:30

Az Allison megtalálta a legextrémebb módot váltói teszteléséhez

A szentgotthárdi vállalat haszongépjárművekhez gyárt sebességváltókat. Viszonylag nehéz lenne kipróbálni éles helyzetben ezeknek a termékeknek a tudását, de a cég megoldotta a feladatot.

Hirdetés

Van olyan gyártó, amely szélsőséges időjárási körülményeket szimulálva győződik meg terméke kifogástalan tulajdonságairól. Mások elemekre bontva vetik alá mindenféle nyúzó, szakító próbáknak járműveiket, hogy a komplex modellt érintő töréstesztekről ne is beszéljünk.

És akkor itt az Allison, ami az egyik legextrémebb eljárást választotta: odaadja újságírók kezébe a váltóival felszerelt kamionok, buszok kormányát. Garantált, hogy a nem ilyen járművekhez szokott zsurnaliszták a legkevésbé sem fogják ideális felhasználóként optimális keretek között dédelgetni a szerkezetet.

Egyszer már volt rá lehetőségünk, most ismét elutaztunk a nyugati határszélre, hogy az Opel motorgyárának szomszédságában gyárlátogatással egybekötve leteszteljük, az átépített - zárt, biztosított - tesztpályán tudunk-e kellemetlen helyzetekbe hozni egy Allison váltót.

Bevalljuk: nem sikerült, rajtunk kívül egyik próbálkozónak sem. A magyar kezek által gyártott automata váltók észrevétlenül dolgoztak, a tucatnyi tonnákat cipelő, hasonló tömegű járművek gyorsulása személyautókéval vetekszik. Hegynek fel, völgynek le, dagonya, vagy aszfalt - a magyar váltónak mindegy, megoldja.

Most, hogy újra éledezik a hazai haszongépjárművek gyártása, reméljük, minél több magyar járműbe kerülhet magyar váltó. Addig is bőséggel akad megrendelés a világ minden tájáról. Ami megállja a helyét az amerikai, olasz, német, orosz piacon, az itthon is jó szolgálatot tehet buszokban, teherautókban egyaránt.

Kiemelt Partnereink