Beszállítók A hazai járműipar mozgatórugói találkoztak Kecskeméten

A hazai járműipar mozgatórugói találkoztak Kecskeméten

autopro.hu | 2015.09.30 12:47

A hazai járműipar mozgatórugói találkoztak Kecskeméten

A QFD Mérnöki Tanácsadó Iroda Kft. szeptember 22-én immár negyedik alkalommal rendezte meg az Autóipari Beszállítói Konferenciát az alföldi városban. A rendezvény a korábbi évekhez hasonlóan gazdag programot kínált az érdeklődőknek. Az OEM, Tier 1 és Tier2 cégek előadói a minőségirányítási és beszerzési követelményeket és azok kielégítésének nehézségeit mutatták be különböző szemszögből.

Hirdetés

A megnyitó után Rabi László, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. minőségügyi igazgatója bemutatta a cég vonatkozó tevékenységét, valamint a "0 hiba" stratégia megvalósítását, amely elengedhetetlenül fontos egy fokozott kockázatú, biztonsági alkatrészeket gyártó cég számára.

Szabó András Viktor (QFD), Mátis Péter (Mercedes-Benz), Wachter István (Mercedes-Benz), Tárai Gábor (Robert Bosch Elektronika), Herbert Viktor (Audi Hungaria Services)

Az autógyárak minőségirányítási rendszerének működéséről, a beszállítók felé támasztott követelményekről „Kockázatok és veszteségek” címmel a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. részéről Mátis Péter és Wachter Isctván tartott előadást, az Audi Hungaria Services Zrt. képviseletében pedig Herber Viktor szólt a jelenlévőkhöz. Legfontosabb alapelvként az esetlegesen felmerülő hibák okainak pontos beazonosítása mellett mindannyian a visszakövethetőség fontosságát hangsúlyozták.

Tárai Gábor a Robert Bosch Elektronika Kft. részéről bemutatta, hogy a cégük milyen rendszerben kezeli az OEM-ek szerteágazó vevőspecifikus követelményeit. Ezt követően Orosz Tamás, a Continental Automotive Hungary Kft. beszerzési csoportvezetője tájékoztatta a hallgatóságot beszállítóik felé támasztott követelményekről, míg az ezeknek való megfelelésről szóló tapasztalatokat Schnaider Dávid, a Videoton Holding Zrt. üzletfejlesztési igazgatója osztotta meg. Ehhez hasonlóan a ZF Hungária Kft-től Juhász Péter stratégiai beszerzési vezető a társaság magyar beszállítói kapcsolatainak fejlesztéséről tartott előadást, melyet egyik fontos beszállítójuk, a Poliax Alkatrészgyártó Kft. ügyvezető tulajdonosának, Gál Balázsnak a prezentációja követett.

Szabó András Viktor (QFD)

A minőségirányítás és a beszerzés pódiumbeszélgetések előtt Szabó András Viktor, a QFD Mérnöki Tanácsadó Kft. ügyvezetője ismertette a VDA QMC aktuális képzési trendjeit.

A konferencia zárásaként a résztvevők gyárlátogatáson vehettek részt a Mercedes-Benz, illetve a Magna Hungária üzemében.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink