Beszállítók A francia Michelin vezeti a szabolcsi vállalkozások toplistáját

A francia Michelin vezeti a szabolcsi vállalkozások toplistáját

MTI | 2016.11.24 14:09

A francia Michelin vezeti a szabolcsi vállalkozások toplistáját

A francia Michelin nyíregyházi gumigyára vezeti a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei székhelyű vállalkozások TOP 100 listáját, amelynek adatait csütörtökön hozták nyilvánosságra Nyíregyházán.

Hirdetés

Az eseményen Nyéki Zsolt, a Kelet-Magyarország főszerkesztője elmondta, hogy a napilap, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megyei szervezete által összeállított lista élére a Michelin gumiabroncs és gumitömlőt gyártó nagyüzeme több mint 238 milliárd forint nettó árbevétellel került, megelőzve a magyar, családi tulajdonban lévő kisvárdai Master Good Kft.-t, amely 38 milliárd forintot meghaladó árut értékesített 2015-ben.

Kiemelte, hogy a most 10. alkalommal elkészített TOP 100 lista gazdasági díját a német Zeiss-csoport mátészalkai gyáregysége ügyvezetőjének, Karaffa Róbertnek ítélték oda és adták át.

Az adatok szerint az első helyezett Michelin 218,9 milliárd forint export-árbevételt ért el 2015-ben, foglalkoztatottainak száma 1344 volt. A cég adózás előtti eredménye 13,8 milliárd forint volt, az egy évvel korábbi 8,6 milliárddal szemben.

A TOP 100 lista 3. helyén a Michelin gépjárműalkatrész-nagykereskedelemmel foglalkozó vállalkozása végzett 30,9 milliárd forint árbevétellel.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink