Beszállítók A Jaguar mellé költöznek: alumínium üzemet tervez nyitni a Gestamp Nyitrán

A Jaguar mellé költöznek: alumínium üzemet tervez nyitni a Gestamp Nyitrán

autopro.hu/R.M. | 2017.01.23 15:20

A Jaguar mellé költöznek: alumínium üzemet tervez nyitni a Gestamp Nyitrán

A spanyol autóipari alkatrészgyártó 133 millió eurós gyára többek közöt a Jaguar Land Rover számára készítene szerkezeti elemeket. A legyártott termékek 80%-a alumíniumból készül majd.

Hirdetés

A 42 ezer négyzetméteres üzem a tervek szerint 2018-ban kezdi meg a működését Nyitrán, elsődleges célja pedig olyan autóelemek gyártása, amelyek csökkentik a jármű súlyát, de nem járnak nagyobb biztonsági kockázattal. A Gestamp szerint olyan élvonalbeli technológiát alkalmaznak majd, mint például a két szervo-nyomásos gyártósor.

A Gestamp új gyára többek között a szintén 2018-ban Nyitrán induló Jaguar Land Rover számára készít majd szerkezeti elemeket.

A cég egyik leányvállalata, az Edscha már rendelkezik egy üzemmel Nagymegyeren, ahol 170-en dolgoznak. Ezzel az új gyárral a vállalat 8. üzemét nyitja meg a visegrádi országok régiójában, ahol már most 2500 embernek biztosít munkát. Az új projekt további 229 munkahelyet fog biztosítani - írta meg az automotivemanufacturingsolutions.com

A Gestamp egyre jobban terjeszkedik szerte a világban, jelenleg 20 országban vannak jelen, és 95 üzemet működtetnek, továbbá 12 kutató központot is, világszinten pedig 33 ezer embert foglalkoztatnak.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink