Beszállítók A Delphi adhat kerekeket az Apple alá

A Delphi adhat kerekeket az Apple alá

autopro.hu/G.I. | 2016.04.18 15:50

A Delphi adhat kerekeket az Apple alá

Olyan fejlesztésért kapott díjat a beszállító, amelyre mások nem találtak megoldást: a harapott almás autós alkalmazásokat költséghatékonyan ágyazták a járművek rendszerébe.

Hirdetés

2012-ben mutatta be az Apple a CarPlay-t, de az IPhone felhasználók eddig nem tudtak olyan autót venni, amelynek van szórakoztató információközlés interfésze, kellően intuitív, egyszóval azt tükrözte volna, ahogyan a telefonjuk működik. A rendszer navigációt, zene és üzenetküldési lehetőségeket ígért, amelyek okosabbá és biztonságosabbá tehetik az IPhone használatát az autóban. A járműipari vállalatok és a szórakoztató információközlést biztosító szolgáltatók azonban eddig nem tudtak olyan megoldást kínálni ami ne emelte volna meg jelentősen a költségeket, korlátozná a funkcionalitást vagy terhelné túl a fejegységet.

– A CarPlay integrációs probléma akkor merült fel, amikor a vezető másik eszközről akart hozzáférni a zenékhez, az utas tabletjéről akart videót lejátszani, vagy az utas Android telefonjáról akart zenét hallgatni – mondta Chris Reider, a Delphi Electrical & Electronic Architecture alelnöke. – Az IPhone-on futó CarPlay egyedüli fogadó USB eszközként akart működni, meggátolva a hozzáférést más eszközökhöz – tette hozzá.

A Delphi megoldotta ezt a problémát azáltal, hogy egy egyéni USB ASIC-ot, specifikus integrált kör alkalmazást fejlesztettek (jelenleg szabadalmazás alatt áll), amely lehetővé teszi az autó rádió és az IPhone egyidejű felismerését fogadó készülékként.

– A Delphi fejlesztése jelenleg az egyetlen ismert IC világszinten, amelynek létezik elosztó funkcionalitása és fogadó a fogadóhoz áthidalása, amellyel olyan egyedi megoldást nyújt a vevők számára, amely az Apple CarPlay megvalósítására irányul – mondta Reider.

Ennek eredményként világszerte a Delphi lett a média modul elosztók egyedüli forrása minden GM közepes- és magas szintű szórakoztató információs rendszernél a 2015-ös modellek esetén. Jövőre a Delphi szolgáltatja a megoldást a GM, Ford és Chrysler autók több mint 40 százlékában világszinten.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink