Beszállítók A Bosch felvásárolja olasz beszállítóját

A Bosch felvásárolja olasz beszállítóját

autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.04 07:30

A Bosch felvásárolja olasz beszállítóját

A Bosch felvásárolja az olasz Albertini Cesare-t. Az elmúlt napokban a vállalatoknak problémáik voltak egymással.

Hirdetés

A BMW-nél történt beszállítási problémák és termeléskiesés után a Bosch beszállítói konszernnek szembe kellett néznie a következményekkel. Ennek lett eredménye, hogy felvásárolja olasz beszállítóját, az Albertini Cesare-t, közölte a Bosch egyik szóvivője.

Az olasz cégtől nagyjából 350 dolgozó került át a Bosch kötelékébe. A német konszern a BMW-nek nem tudott rendesen szállítani az eset miatt, ezért a bajor autógyártónak gyártáskiesése lett. A fennálló helyzetet a Bosch fogja kijavítani.

A Bosch egyik szóvivője elmondta, a vállalat azért döntött a felvásárlás mellett, mert ellátásra van szükség az elektromos vezetőkbkől. A felvásárlásnak gyorsan meg kell történnie.

A szakemberek szemében a felvásárlás nem meglepetés. A nagy konszernek termelésfelosztás és költséghatékonyság céljából egy-egy beszállítóval dolgoznak, de ha ez a beszállító nehézségekbe ütközik, a konszernnek meg kell mentenie azt.

A tervek szerint az Albertini a Bosch Automotive Steerling ügykörébe integrálódik, amely 15 ezer embert foglalkoztat tizenkét országban, és vezetőrendszerek kínálatában fejleszt megoldásokat személygépkocsik és haszongépjárművek számára.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink