Beszállítók A Bosch digitális logisztikai központot épít Hatvanban

A Bosch digitális logisztikai központot épít Hatvanban

MTI | 2017.07.12 16:01

A Bosch digitális logisztikai központot épít Hatvanban

A közép-európai térségben egyedülálló, teljes egészében a legmodernebb, digitális technológiákra épülő logisztikai központot hoz létre a Bosch Hatvanban – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a német iparvállalat vezetőivel Stuttgartban folytatott tárgyalásai után.

Hirdetés

Ahogy azt az Autopro korábban már megírta a 17 milliárd forintos beruházás 250 munkahelyet teremt. Az építkezés napokon belül megkezdődik és jövő február végére fejeződik be.

A miniszter kiemelte, hogy a digitális technológiák fejlesztésében és az új megoldások alkalmazásában a világ vezetői közé tartozó vállalattal kötött megállapodás alapján a Bosch a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenysége egyik legfontosabb helyszíneként tekint Magyarországra.

Ezt jelzi a többi között a hatvani digitális logisztikai központ felépítése, és az is, hogy a Bosch együttműködésre készül magyarországi egyetemekkel a kutatás-fejlesztési tevékenysége végrehajtása érdekében mondta Szijjártó Péter, rámutatva, hogy a csaknem 15 ezer embernek munkát adó cég a legtöbb embert foglalkoztató külföldi termelő vállalat Magyarországon.

Hangsúlyozta, hogy a negyedik ipari forradalomnak vagy a 4.0-s iparnak is nevezett digitalizáció révén "új világgazdasági korszak köszöntött be, amelyben a siker kritériumai teljesen megváltoznak".

Az új korszakban a siker legfontosabb előfeltétele "a korábban elképzelhetetlen technológiai újítások" lehető leggyorsabb bevezetése és gazdasági alkalmazása. Ebben hatalmas a verseny, és nemcsak a vállalatok, hanem az országok között is. Az országok közötti versenyben a fő kérdés az lesz, hogy ki tudja meggyőzni az új technológiákat kidolgozó vállalatokat arról, hogy nála, az adott országban érdemes végrehajtani az új megoldások kifejlesztéséhez szükséges beruházásokat.

A társaság kiemelkedő jelentőségét mutatja, hogy az első helyen áll a legtöbb szabadalmat benyújtó vállalatok ranglistáján Európában, és Hatvanban olyan, Közép-Európában egyedülálló logisztikai központot hoz létre, amelyben a munka szervezése csaknem teljes mértékben automatizált mondta Szijjártó Péter.

Rámutatott, hogy Baden-Württemberg a második legfontosabb partner a német tartományok közül, a kétoldalú kereskedelmi forgalom tavaly elérte a 11 milliárd eurót, és 2017 első négy hónapjában további 7 százalékkal bővült.

A tartomány politikai vezetőivel folytatott megbeszéléseiről szólva kiemelte, hogy az oktatási együttműködés is erős, hiszen Baden-Württemberg kormánya az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem egyik fenntartója.

Hozzátette, hogy stuttgarti látogatásán megállapodást kötöttek arról, hogy Magyarország és Baden-Württemberg a duális szakképzés területén is még szorosabbra fűzi együttműködését.

A Bosch több mint 100 éve, 1898 óta tevékenykedik Magyarországon. A Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt.-n keresztül 16 évre egy több mint 60 ezer négyzetméteres területet bérel a hatvani ipari parkban, és az új központból látja majd el az egész régiót logisztikai szolgáltatásokkal.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink