Linamar: szerényebb nyereség

A korábbinál kisebb, 372 milliós nyereséggel zárta a harmadik negyedévet a Linamar, köszönhetően annak is, hogy csökkentek az autóipari és precíziós munkák bevételei.

Szerző: | 2009.11.25. 08:37

Győri alkatrészek kínai buszokba

Öt-hatezer buszt gyártanak magyar részvétellel a kínai Pacsouban 2010 szeptemberétől. Az alkatrészellátásba a győri Hydra Flex Kft. is partner. A Széchenyi István Egyetem megállapodást kötött a kínai céggel és a helyi egyetemmel.

Szerző: Ivánkovics József | 2009.11.23. 09:59

RÁBA MAXS: új védjegy született

Az EU régióban védjegyoltalmat szerzett moduláris rendszerű off-road (nem közúti alkalmazású) futóműcsaládjára a Rába Futómű Kft. Az új futóműcsalád bevezetését a piaci igények megváltozása indokolta.

Szerző: | 2009.11.18. 11:41

Jövőkép kellene a magyar járműgyártásnak

A www.autopro.hu kerekasztala Fórián István miniszterelnöki megbízottal, Pintér István MGSZ elnökkel és Rupp Herbert MAJOSZ elnökkel.

Szerző: Koloszár Tamás | 2009.11.18. 09:18

Nemak Kft.: Bíztató kilátások 2010-re

Pozitívan látják a jövőt a mexikói tulajdonban levő, hengerfejeket gyártó győri Nemak Kft.-nél. Mersich Gábor cégvezető szerint jövőre már elérik a 2008-ben jegyzett forgalmat.

Szerző: Koloszár Tamás | 2009.11.11. 01:23

Balesetmentes közlekedés-víziók

Prediktív vészfékrendszer sorozatgyártása 2010-től. Radar- és videórendszerek rögzítik az összetett forgalmi helyzeteket.

Szerző: Koloszár Tamás | 2009.11.02. 14:29

Őszi csúcs a makói ContiTechnél

A hűtő-fűtő gumicsöveket gyártó makói ContiTech ügyvezető igazgatója az őszi megrendelési csúcsot a kifutóban lévő európai roncsautóprogrammal magyarázza.

Szerző: Kovács András | 2009.10.27. 12:08

TopTalent a tehetségekért

Az Audi Hungaria keresi a legtehetségesebb műszaki szakirányon végzett diplomásokat • Hosszú távú munkaerő utánpótlás stratégia • Tehetségek a középpontban • Cél: szerződéskötés a 10 legjobb diplomással Győr – A „Top Talent Program”-mal az Audi Hungaria a legtehetségesebb főiskolai vagy egyetemi műszaki szakirányú végzősök vagy már diplomát szerzett fiatalok érdeklődését kívánja felkelteni. Ennek keretében a 2009-es tanév nyári vagy őszi szemeszterében végzett diákok közül az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. a tíz legsikeresebb pályázónak munkalehetőséget kínál a motorfejlesztés, gyártástervezés, jármű- illetve motorgyártás továbbá a logisztika területén. „Az Audi Hungaria személyügyi stratégiája szerint a legjobb szakemberek kiválasztása befektetés a vállalat jövőjébe. A „Top Talent Program”-mal a biztos munkahelyen túlmenően, egyénre szabott fejlődési lehetőséget és vonzó jövőképet kínálunk a fiatal tehetségeknek.” - mondta Rozman Richárd, az AUDI HINGARIA MOTOR Kft. személyügyi igazgatója. A Top Talent Programot olyan főiskolai és egyetemi végzősök, vagy most végzett fiatalok számára hirdette meg a győri vállalat, akik műszaki szakirányon (gépész-, villamos-, közlekedési és gazdasági valamint mechatronikai mérnök) kiváló eredménnyel végeztek 2009 tavaszi szemeszterében, vagy előreláthatólag 2009 őszi szemeszterében végeznek, és német nyelvtudással rendelkeznek. A november 20-ig pályázatot beadók közül a 30 legjobb jelentkező számára az Audi Hungaria Győrben egy, a megszokottól eltérő kiválasztási programot szervez. A nap végén a 10 legtehetségesebb jelentkezőnek a vállalat munkaszerződést ajánl fel. Az Audi Hungaria munkaadóként évek óta közkedvelt a magyarországi egyetemi és főiskolai hallgatók körében. Az AIESEC nemzetközi hallgatói szervezet „legvonzóbb munkáltató” felmérésében 2008-ban a vállalat a mérnök- és közgazdász hallgatók körében az első helyet érte el. Fényképek és további információk elérhetőek a www.audi.hu internet címen. A „Top Talent Program”-mal az Audi Hungaria a legtehetségesebb főiskolai vagy egyetemi műszaki szakirányú végzősök vagy már diplomát szerzett fiatalok érdeklődését kívánja felkelteni.

Szerző: | 2009.10.05. 15:30

Öt hónapos ösztöndíj a Bosch támogatásával

A Műszaki Egyetem 10 legkiválóbb hallgatója nemzetközileg elismert professzoroktól és vezető német vállalatok fejlesztőmérnökeitől tanulhat a németországi Karlsruhe egyetemén.

Szerző: | 2009.09.29. 16:30

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink