Beszállítók 800 ezer forint – ennyit takarít meg a Continentalnak egyetlen dolgozója

800 ezer forint – ennyit takarít meg a Continentalnak egyetlen dolgozója

autopro.hu/B.B. | 2016.08.01 10:12

800 ezer forint – ennyit takarít meg a Continentalnak egyetlen dolgozója

A beszállító 550 millió eurót, vagyis 171 milliárd forintot spórolt meg az alkalmazottak észrevételeinek segítségével az utóbbi négy évben.

Hirdetés

Csak 2015-ben átlagosan két ötlettel álltak elő fejenként a Continental dolgozói. A vállalat 212 ezer alkalmazottja összesen 470 ezer módosító javaslattal igyekezett javítani a cég működésének hatékonyságát, írja az Automobilwoche. A vállalat kiadásai globálisan csak a tavalyi évben 124 millió euróval csökkentek ezeknek köszönhetően, az utóbbi négy évben a megtakarított összeg már 550 millió euróra rúg.

Az ötletelő telephelyek száma a tavalyi évben öttel, 161-re bővült, a leginnovatívabb munkások két dél-koreai, valamint egy mexikói gyárban dolgoznak. A német alkalmazottak is komoly szellemi munkával járultak hozzá a cég hatékonyságához, ugyanis a ContiTech waltershauseni üzemében benyújtott javaslat különdíjat kapott. Itt a gőzfejlesztésre használt berendezést alakították át egy szemfüles dolgozó gondolatai alapján.

A Continental továbbra is várja a házon belüli észrevételeket, melyeket ezentúl a dolgozók már egy kifejezetten erre a célra felállított online platformon terjeszthetnek elő. A dolgozók ötletelésbe való bevonása egyébként már 1930-ban megkezdődött, akkor még postán keresztül lehetett beadni a javaslatokat. A Volkswagenhez hasonlóan valószínűleg a Continentalnál is jutalmazzák a figyelmes munkatársakat, ám a kifizetett összegekről konkrét adatot nem közölt a cég.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink