Beszállítók 48 milliárdos szeletet hasítanak ki a Takatából

48 milliárdos szeletet hasítanak ki a Takatából

autopro.hu/B.B. | 2016.09.30 10:00

48 milliárdos szeletet hasítanak ki a Takatából

175 millió dollárért vásárolja fel a japán beszállító egyik leányvállalatát a Piston Group, ami így megduplázza méretét.

Hirdetés

Gazdát cserél a Takata egyik leányvállalata, a tranzakció értéke 48 milliárd forintnyi dollár. A hibás légzsákok miatt történelmi méretű visszahívást okozó japán vállalattól az egykori kosárlabdázó, Vinnie Johnson érdekeltségébe tartozó Piston Group veszi meg az Irvin Automotive vállalatot.

Az USA-beli Irvin Automotive Inc. megszerzésével a Piston Group járműipari belsőépítész pozíciókat épít ki: a 7100 főt foglalkoztató Irvin ülés- és fejtámlahuzatokat, napellenzőket, karfa- és konzolfedőket gyárt. A Piston Group az akvizícióval a várakozások szerint megduplázhatja árbevételét.

Várható volt, hogy a Takata légzsákbotrány miatti finanszírozás- és szerkezetátalakításának lesznek olyan velejárói, mint egyes leányvállalatok eladása.

Az 1995-ben alapított Piston Group az autonews.com szerint 560 főt foglalkoztat az Egyesült Államokban. Az utóbbi időszakban a Forddal közös együttműködésnek köszönhetően indult növekedésnek a vállalat, jelenleg hibrid járművekbe való akkumulátorok végszerelésével, illetve elektromos tervezéssel és teszteléssel foglalkoznak.

Kiemelt Partnereink