Beszállítók 2017 elején indul a termelés az Apollo magyar gyárában

2017 elején indul a termelés az Apollo magyar gyárában

MTI | 2016.03.01 15:16

2017 elején indul a termelés az Apollo magyar gyárában

Némi késéssel jövő januárban indulhat be a termelés az Apollo Tyres gyöngyösi üzemében, ahol a tervek szerint évente 5,5 millió gumiabroncsot készítenek a gyártás felfutásától - nyilatkozta Neeraj Kanwar, a cég alelnöke.

Hirdetés

Elmondása szerint 475 millió eurós beruházással indítják el a termelést, az itt készült abroncsok 70 százaléka az európai piacra kerül. Mint mondta, a régióban jelen lévő autógyártókkal egyelőre nincs megállapodásuk arról, hogy első szerelésként az Apollo abroncsait használják. Hozzátette ugyanakkor, hogy erről folynak a tárgyalások és 2017-re már megállapodhatnak több autóipari szereplővel is.

Eddig több, mint 150 mérnököt és technikust vettek fel, akiket továbbképzésre küldtek Indiába és Hollandiába, a termelés 2019-es felfutásával több száz embernek adnak majd munkát. A gyárban 5,5 millió személyautóra való és 675 ezer teherautó gumiabroncsot gyártanak majd egy évben, de további igény esetén bővíteni is tudják a kapacitásokat.

Neeraj Kanwar elmondása szerint Magyarországon egyelőre csak a gyártórészleg üzemel majd, cégüzemeltetési központ telepítése az országban jelenleg nincs a tervek között.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink