Beszállítók 2,1 milliárd forintból fejlesztett a téglási lemezmegmunkáló

2,1 milliárd forintból fejlesztett a téglási lemezmegmunkáló

autopro.hu/P.M. | 2016.07.19 15:00

2,1 milliárd forintból fejlesztett a téglási lemezmegmunkáló

A beruházással – amellyel 100 újabb munkahelyet hoznak létre – bővítik a Hajdu Autotechnika Zrt. kapacitását, korszerűsítik a gyártási technológiát, ami jelentősen növeli a versenyképességüket.

Hirdetés

A téglási Hajdu Autotechnika Ipari Zrt. lemezmegmunkálással, lemezalakítással előállított alkatrészek gyártásával foglalkozik, elsősorban kipufogórendszerekhez, ülésekhez készítenek alkatrészeket és karosszériaelemeket. A cég elsőkörös beszállítója a Remynek, a Daimlernek és a Volkswagennek, legnagyobb vevőjük a Faurecia. Jelenleg 238 a létszám, ennek 33 százaléka szakmunkás, 11 százaléka pedig mérnök.

Dedéné Novotni Anna

– Alapvetőn három irányvonal figyelhető meg az autóiparban, ami igen nagy hatással van/lesz a kapcsolódó fémmegmunkálási szektorra. Az életciklusok le fognak rövidülni, a platformváltások viszont felgyorsulnak. Az elvárt tervezési és projektmegvalósítási határidők drasztikusan csökkennek majd. Úgy gondolom, új alapanyagokat fog alkalmazni a szakma, gondolok itt az alumíniumra, a nagyszilárdságú acélötvözetekre, a speciális hőállóságú anyagokra. A változások új technológiákat is igényelnek, széles körben fog elterjedni a hot forming, a lézerhegesztés és hőkezelés, speciális felületkezelések, egyre magasabb komplexitás és műveleti integráltság egyetlen szerszámban. Mindezek együttes hatása igen nagy kihívást jelent a komponensgyártás teljes folyamatára, úgymint a gyártóeszköz és szerszámtervezés, -előállítás, valamint az ezzel történő alkatrészek sorozatgyártásra. A versenyképesség megtartása érdekében új tervezési eljárásokat, módszereket, technológiákat és eszközöket-berendezéseket szükséges megismerni, bevezetni és alkalmazni, ami mind a soft, mind a hard kompetenciák párhuzamos és folyamatos fejlesztését, ezek fenntartható fejlődését követeli meg – mondta el korábban portálunknak Dedéné Novotni Anna, a Hajdu Autotechnika Ipari Zrt. vezérigazgatója.

Kiemelt Partnereink