Beszállítók 170 tonna szén-dioxidot nem küld a levegőbe a BPW-Hungária évente

170 tonna szén-dioxidot nem küld a levegőbe a BPW-Hungária évente

autopro.hu/G.I. | 2016.06.15 15:49

170 tonna szén-dioxidot nem küld a levegőbe a BPW-Hungária évente

Észak-Dunántúl legnagyobb magánberuházásban épült napelemes kiserőműve 185 család áramfogyasztásának megfelelő áramot termel.

Hirdetés

A szombathelyi BPW-Hungária Kft. elkötelezetten törekszik a környezeti terhelés csökkentésére, ennek érdekében számos kapcsolódó beruházást végeztek az utóbbi években. A fenntartható fejlődés jegyében 2015-ben egy napelemes kiserőmű építését indították el, belső felhasználásra történő áramtermelés szándékával.

A napelem-park a vállalat legnagyobb, 20 ezer négyzetméteres termelőcsarnokának két, a tetősíkból kiemelkedő felülvilágító hajójának tetején épült ki, amely teljesen árnyékmentes felületet biztosít a napelemeknek. A paneleket négyesével keleti és nyugati irányban megdöntve helyezték el.

3 ezer négyzetméteren 1440 darab napelempanelt helyeztek el. Az elemek maximális összteljesítménye 385 kW, ebből adódóan a rendszer éves várható energiatermelése mintegy 370 ezer kWh. A napelemek által termelt villamos energia évente 170 tonna szén-dioxid kibocsátásának elkerülését teszi lehetővé. A naperőmű 2016 nyár elejétől – a tavaszi próbaüzemet követően – már folyamatosan termeli az elektromos áramot.

Szintén a környezettudatosság jegyében a vállalat nemrégiben beszerzett egy elektromos autót, amelyet – ügyintézés céljából – Szombathelyen városi közlekedésre használnak a vállalat dolgozói, így a városlakók nap, mint nap találkozhatnak a környezetbarát járművel. A vállalat az elektromos autó használatával évente legalább ezer liter dízel üzemanyag használatát, illetve annak környezetszennyező hatását kerüli el, mert az autó töltését napenergiából nyert elektromos árammal fogja megoldani.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink