Beszállítók 142 milliárdból építkezik a Michelin

142 milliárdból építkezik a Michelin

autopro.hu/B.B. | 2016.07.06 11:16

142 milliárdból építkezik a Michelin

A francia abroncsgyártó követi az iparági gyártókat és beszállítókat, így Mexikóban hoz létre újabb üzemet.

Hirdetés

450 millió euróból épít új, gumiabroncsokat készítő üzemet a Michelin Mexikóban. A 2018-ban munkába álló telephelyen évente 4-5 millió, személyautóra és haszongépjárműre való abroncsot állítanak majd elő. A tengerentúli zöldmezős beruházás, melynek során a második mexikói gyártóegysége készül el a cégnek, idén eddig a franciák legnagyobb fejlesztése.

A beruházással tovább nő az autóipari vállalatok súlya Mexikóban, az új gyár közvetlen közelében például további 18 autóipari cég tevékenykedik. Néhány hete a BMW jelentette be, hogy a hármas modell az amerikai országban készül, az Audi pedig az Automobilwoche szerint idén ősszel veheti használatba új üzemét. Nem csak az európai, hanem az amerikai gyártók is bővítik tevékenységüket az országban.

Mexikó vonzerejét az olcsó, de jól képzett munkaerő, valamint a második legnagyobb autópiacnak számító USA közelsége jelenti. A mexikói kormányzat is támogatja az autóipart, 2020-ig szeretné megelőzni Indiát és Dél-Koreát, ezzel pedig az öt legtöbb autót gyártó ország egyikévé válni.

Kiemelt Partnereink