Beszállítók 10 éve Magyarországon a Femomatik

10 éve Magyarországon a Femomatik

2015.11.06 13:31

10 éve Magyarországon a Femomatik

A több mint 55 éves múltra visszatekintő német családi vállalkozás, a Technomatik 10 éve döntött úgy, hogy felépíti magyarországi telephelyét is. Ennek kapcsán beszélgettünk az ügyvezetővel.

Hirdetés

A német anyacég 1959-ben kezdte meg tevékenységét Münchenben. Az 1971-es telephely váltást megelőzően is, de főleg azóta folyamatosan fejlődik a vállalat. A CNC technológia meghonosítása már a korai fázisban megtörtént, a minőségbiztosítási rendszer az autóipari követelményeknek megfelelő (VDA 6.1, ISO 14001), a szereldei technológiák mellett a műanyagfröccsöntés is megjelent házon belül. Majd 2005-ben elkezdődött a magyarországi beruházás, az új gyár Piliscséven, 20 000 m2-es területen egy 3 500 m2-es csarnok és iroda épült meg. Természetesen a legmodernebb technológiákkal lett felszerelve, beleértve a forgácsolás, tisztítás/zsírtalanítás, műanyagfröccsöntés, kábelkonfekcionálás, szerelés és validálás gépei, eszközei. Egyértelmű, hogy a hatékony szériagyártás feltételei lettek megteremtve. A további fejlődés érdekében megépítésre került egy kb. 3.000 m2-es új csarnok, melyben rendelkezésre áll még szabad kapacitás.

Majd a kompetenciákról és a termékekről beszélt.

Az előbb felsorolt technológiákon kívül rendelkezünk egy ún. Mechatronikai kompetencia központtal is. Ez magában foglalja a terméktervezést, fejlesztést, a prototípus gyártást, a teljesen felszerelt validáló és tesztelő labort és a hozzá kapcsolódó folyamatokat.

Ezzel együtt valósulhat meg a teljes beszállító lánc kézbentartása. A tervezés, az új termék bevezetés, a beszerzés, gyártás és szerelés, a hozzárendelt logisztika és a teljes termékélettartam menedzsment, mind a minőséget, a rugalmasságot és pontosságot garantálják.

Termékeink között szerepelnek az igényes pneumatikus, hidraulikus és mechatronikus komponensek és késztermékek, úgymint a munkahengerek, sebességváltók és szelepek.

Végül, de nem utolsó sorban megemlítette a fontosabb vevőiket is.

Vevői körünk a személy- és haszongépjárműiparból tevődik össze, OEM-ek, Tier 1-2-es beszállítók. Csak néhányat megemlítve a VW Konszern (Audi, MAN), Daimler, DAF, Volvo, K+S.

Kiemelt Partnereink