Best Practice V. Autóipari Beszállítói Konferencia és Gyárlátogatás

V. Autóipari Beszállítói Konferencia és Gyárlátogatás

2016.10.27 16:13

V. Autóipari Beszállítói Konferencia és Gyárlátogatás

2016. szeptember 20-21-én ötödik alkalommal került sor a QFD Mérnöki Tanácsadó Iroda Kft. szervezésében az Autóipari Beszállítói Konferenciára. A rendezvény helyszíne ezúttal Győr volt, tartama pedig a korábbi egy napról másfél naposra bővült. A konferencia résztvevői hasznos előadások meghallgatása mellett mindkét napon több tematikus workshop közül is választhattak, ahol OEM-ek, Tier 1 és Tier 2 beszállítók képviselőinek közreműködésével kisebb csoportokban és interaktív formában foglalkozhattak a járműipart érintő aktuális kérdésekkel.

Hirdetés

A programot az Audi győri gyárában tett látogatás színesítette, ahol a résztvevők az új karosszériaüzem termelési lépéseit tekinthették meg.

A nyitónapon a gyárlátogatást követően 3 tematikus workshopra került sor. Az „RGA, avagy híd a vevők és beszállítók között?!” című workshopot Földes Tamás a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. munkatársa és Baginé Kovács Szilvia, a QFD Mérnöki Tanácsadó Iroda Kft. vezető tanácsadója moderálta. A „Vevőspecifikus követelmények ismerete és teljesülése” workshop témavezetői Herbert Viktor, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. beszállítókért felelős minőségirányítási munkatársa és Rácz Attila, a FÉMALK Zrt. minőségbiztosítási vezetője voltak. Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.-t képviselő Nina Kandler-Schmitt és Szabó András Viktor, a QFD Mérnöki Tanácsadó Iroda Kft ügyvezetője a „VDA 6.3 kötet 2. kiadásának tapasztalatairól és a tervezett változásokról” tartott interaktív előadást.

A konferencia első napját a gyárlátogatást és a workshopokat követően gálavacsora zárta.

A második nap fókuszában a hazai járműgyártást és beszállítókat érintő aktuális témákról szóló előadások álltak. Elsőként a Kockázatközpontú beszállító-menedzsmentről beszélt Nina Kandler-Schmitt. Őt Farkas Zsolt PJ-QNP osztályvezető (Robert Bosch Elektronika Kft.) követte, aki a Robert Bosch Elektronika Kft. válasza a gépjárműipar változó követelményeire címmel tartott előadást. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) részéről Robotka Csaba vezető tanácsadó ismertette a magyar járműipari szereplők versenyképességének növelése érdekében végzett tevékenységüket. Földes Tamás (Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.) előadása arról szólt, hogy miként kezeli a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. az ISO-9001 megjelent és a TS 16949 tervezett, hamarosan megjelenő változásait.

Buktatók és változások a vásárolt alkatrészek minőségbiztosítása terén címmel tartotta meg előadását Wachter István minőségirányításért felelős osztályvezető (Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.). A francia és a német megközelítés eltéréseire és azonosságaira világított rá Takács Ákos projekt manager (Valeo Auto-Electric Magyarország Kft.). Egy magyar tulajdonú autóipari beszállító szempontjából vizsgálta a szállítók kihívásait Bottka Zsolt minőség- és környezetvédelmi vezető (Simon István E.V.) Nevezzük nevén - beszállítói folyamatfejlesztés vagy árcsökkentés? című prezentációja. Az előadások sorát Szabó András Viktor (QFD Mérnöki Tanácsadó Iroda Kft.) zárta, aki a gépjárműipari követelményrendszerek aktualitásairól, a VDA kötetek és a TS 16949 változásairól tájékoztatta a konferencia résztvevőit.

A szakmai nap utolsó részében 2 pódiumbeszélgetés adott lehetőséget arra, hogy a résztvevők – érdeklődési körüknek megfelelően – a Minőségirányítás / Szabványváltozások vagy a Beszerzés / Beszállító fejlesztés témaköreiben kérdéseket tegyenek fel az előadóknak.

(x)

Kiemelt Partnereink