Best Practice Online árverésen a KT8D5 szerelvények

Online árverésen a KT8D5 szerelvények

Intergavel Aukciószervező Kft. | 2017.03.16 08:04

Online árverésen a KT8D5 szerelvények

Bár Miskolctól végleg elbúcsúznak, az értékesítő Miskolc Város Közlekedési Zrt. tervei szerint még nem mennek nyugdíjba a város Tatra KT5D5-ös villamosszerelvényei. Bár a cég 2014 óta vonalain új eszközöket üzemeltet, abban bízik, hogy az üzemképes, karbantartott és alacsonypadlóssá alakított előző járműpark tovább szolgálhat valahol.

Hirdetés

Az MVK Zrt. egy különleges, vasúti járműveknél szokatlan módszert választott az értékesítésre, online árverésen kínálja megvételre a 30 méteres, 1986 és 1990 között gyártott, de a mai napig megbízhatóan működő kocsikat. Az árverésben partnere az ipari árverések hazai specialistája, az Intergavel Aukciószervező Kft. lesz.

Nem lenne meglepő, ha a villamosok külföldön folytatnák pályafutásukat.

A most kalapács alá kerülőkhöz hasonló, Tatra KT8D5-ös, kétirányú szerelvények Miskolcon kívül több cseh városban, valamint Kassán, Phenjanban, Szarajevóban, Moszkvában, Volgográdon és Strausbergben is szolgáltak, vagy szolgálnak a mai napig, akár aktív, akár tartalékállományban, nem egyet modernizáltak közülük – ismertette a piaci lehetőséget az árverést szervező Intergavel Kft. vezetője.

Kocsis Csaba hozzátette, emiatt nem lenne meglepő, ha a villamosok külföldön folytatnák pályafutásukat. Ugyanakkor ismerten megbízható típusokról van szó, amelyek tartalékként, különösen a kedvező kikiáltási ár ismeretében akár a magyar nagyvárosok közlekedési cégeinek figyelmét is felkelthetik.

A villamos az árverési vállalkozás életében nem mindennapos tétel.

Az sem kivételes, hogy a villamoskocsikat vendéglátó egységnek, gyerekjátszóháznak rendezik be vagy más, a korábbitól eltérő funkciót találnak számukra. Bár a villamos az árverési vállalkozás életében sem mindennapos tétel, sok szempontból ugyanolyan ipari eszköz, mint egy eszterga vagy targonca; használtan is van értéke, ezért a másodkereskedelmére is sok példa van. A kereskedelem világa egyre erősebben használja az online lehetőségeket, és ez alól az ipari eszközök sem kivételek. Reméljük, hogy az online árverések egyszerűsége és tisztasága most is szimpatikus lesz az érdeklődők számára. Az Intergavel történetében már számos, összegben és terjedelemben is nagy eszköz, gép értékesítésére volt példa – zárta a szakember.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink