Best Practice Nagy siker volt régiónk járműipari seregszemléje!

Nagy siker volt régiónk járműipari seregszemléje!

2016.03.24 13:25

Nagy siker volt régiónk járműipari seregszemléje!

2015. október 28-án megnyitotta kapuit az Automotive Hungary, mely kiállítószámának és területének növekedése miatt az eddigi évek gyakorlatától eltérően nem a G, hanem az A pavilonban került megrendezésre az Autótechnika kiállítással közösen.

Hirdetés

A rendezvény első napján Szabó László a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese köszöntötte a vendégeket. A kiállítás ünnepélyes megnyitóját kerekasztal beszélgetés követte a hazai autógyártók, legfontosabb beszállítók első számú vezetőivel és a kormányzat képviselőivel.

A több, mint 8000 szaklátogatónak az Audi, Mercedes, Opel, Suzuki, BMW ötöse mellett 300 hazai és külföldi járműipari beszállító, alkatrészgyártó, a saját területén meghatározó cég mutatta be tevékenységét, összesen 11 országot képviselve a járműipar komplex fórumán. A magyarok mellett például cseh, török, francia, lengyel, német, osztrák, szlovák és angol vállalatok is megjelentek.

Kollektív bemutatókból sem volt hiány, hiszen a kiállítók körét erősítették a MAJOSZ, a Német-Magyar Kamara, a PMKIK, a Czech Trade, Miskolc, Győr és a Nyugat-Pannon Régió közösségi standjai.

A kísérőesemények a hagyományokhoz híven az ÜZLET, TUDOMÁNY, KARRIER témakörökre épültek.

A rendezvény igazi szakmai találkozóhely volt, hiszen az ÜZLET tematikát erősítették a HIPA által támogatott események, mint a „TIER UP!: A múlt innovációja a jelen technológiája, a jelen újítása a jövő technológiája” előadás és az Orosz-Magyar Járműipari Beszállítói Fórum. Nagy népszerűség övezte a MAJOSZ Beszállítói Fórumot is, melynek keretében felvonultak az ágazat vezető szereplői. Az egy napos fórumon 170 autóipari szakember vett részt (17 %-kal több, mint tavaly), akik előzetesen 350 tárgyalást jegyeztek elő. A program szakmai színvonalát és üzleti fontosságát mutatja, hogy a Magyar Suzuki, a Volkswagen és a Takata is részt vett rajta.

A TUDOMÁNY témakörében került megrendezésre a Járműfejlesztők Konferenciája, melynek témája „Remanufacturing, recycling az autóiparban”, de előadás volt hallgatható a jármű újrahasznosítás aktuális kérdéseiről, a fenntarthatóság, környezettudatosságra nevelés szempontjainak figyelembe vételével.

A KARRIER tematika legfontosabb eseményei a sokrétű konferenciaprogramon kívül, az üzleti és az oktatási szférában szereplők találkozása volt. Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője, például, személyesen válaszolta meg a diákok kérdéseit standjukon.

Sokan voltak kíváncsiak a jobline.hu-val együttműködve megrendezett AUTOMOTIVE HUNGARY ÁLLÁSBÖRZÉ-re is, melynek keretén belül a kiállítók ingyenesen leadhatták állásajánlataikat és részt vehettek az Állásbörzén, a látogatók pedig felmérhették a járműipari humán keresletet, valamint sok látogatót vonzott az autopro.hu-val közösen szervezett AUTOMOTIVE HUNGARY TechTogether diákverseny, melyen idén is 17 autóépítő csapat vett részt. A műszaki egyetemisták és főiskolások szoros küzdelméből a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Formula Racing Team csapata (BME FRT) került ki győztesen. A második helyre az Óbudai Egyetem csapata futott be, a bronzérmet pedig a győri Arrabona Racing Team szerezte meg.

Az AUTOMOTIVE HUNGARY társrendezvénye a most 24. alkalommal megrendezett AUTÓTECHNIKA – Nemzetközi járműfenntartó-ipari szakkiállítás volt, ahol elsősorban a szerviztechnika, garázsipar és diagnosztika kiállítói mutatták be termékeiket, fejlesztéseiket, miközben a látogatók magas szakmai színvonalú előadásokat hallgathattak OKTATÁS, TUDÁS, VÁSÁR témában.

Az AUTOMOTIVE HUNGARY legközelebb 2016. október 19-21. között kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Kedvezményes jelentkezési határidő kiállítók részére: 2016. június 30.

Bővebb információ és kiállítói jelentkezés: www.automotivexpo.hu, [email protected]

(x)

Kiemelt Partnereink