Best Practice Maximális pontosság, minimális selejt

Maximális pontosság, minimális selejt

2016.06.27 06:41

Maximális pontosság, minimális selejt

A magyar tulajdonú Falcon-Vision Zrt.-t 1996-ban alapították olyan, a számítógépes képfeldolgozás technológiáján alapuló gépek fejlesztésére, amelyek feladata 100%-os termékellenőrzés a tömeggyártásban. Berendezései a világ számos pontján üzemelnek Mexikótól Japánig. Az utóbbi négy évben létszáma megduplázódott, most közel félszáz alkalmazottal működik. 2002 óta a Cognex partner-rendszerintegrátora, 2012 óta az Allied Vision magyarországi, 2014 óta pedig romániai disztribútora is.

Hirdetés

20. születésnapja alkalmából új arculattal fogadja az érdeklődőket weboldalán (www.falcon-vision.com).

Standjával találkozni lehet hazai és külföldi kiállításokon – például az Ipar Napjain, az Automotive Hungaryn, a németországi GIFA-n és Eurogusson vagy a Metal Chinan, Kínában.

Tevékenységének színvonalát állandó szakmai fejlődéssel és szellemi tőkéjének bővítésével is igyekszik emelni. A cég vezetése fontosnak tartja, hogy a munkatársak barátságos munkahelyen, szabad szellemi és kellemes fizikai környezetben élhessék ki kreativitásukat.

Szakmai tevékenység, termékek

A cég a vevők egyedi igényeit szolgálja ki. A partnerek minőségproblémáinak megoldására megvalósíthatósági tanulmányokat készít. Ezeken alapul a megvalósítási koncepció, majd az árajánlat. A berendezéseket képzett szakemberek (tervezőmérnökök, szoftverfejlesztők, szerelők) tervezik és építik ISO 9001:2008 szerinti minőségirányítási rendszerben.

A Falcon gépei számos iparágban (például az autó-, üveg-, műanyag-, gyógyszer- vagy élelmiszeriparban) végeznek 100%-os termékellenőrzést és termékkövetést. Vannak köztük gyártósorokba integrált nagy bonyolultságú automata mérőgépek, célgépek, rendszerbe épített kódolvaló egységek, de egykamerás eszközök is.

QualiLine-C termékcsaládjukkal gyártás közbeni, mindendarabos, nagy sebességű és pontosságú mérést kínálnak vevőiknek. A termékcsalád öntvények (pl. motorblokkok, hengerfejek), üveg és műanyag félkész és késztermékek mérését és az eredmények statisztikai elemzését is lehetővé teszi. A QualiLine-C rendszerek még a gyártási folyamatban fellépő véletlenszerű hibákat is kimutatják, ezzel minimálisra szorítva a selejttermelést. Két évtizede a világ vezető autóipari cégeinél a gyártósorok sokaságába beépítve ellenőriznek minden egyes terméket. A QualiLine-C termékpaletta a 60 másodperc ciklusidejű, néhánykamerás rendszerektől a 30 másodperc ciklusidejű, 700-nál több geometriai jellemzőt mérő berendezéseken és a flexibilis robotos mérőgépeken át a 12 másodperc ciklusidejű, 100-nál több kamerát tartalmazó ikergépes mérő, átjárhatóságvizsgáló és porozitásellenőrző megoldásokig terjed. A cég továbbfejleszti a QualiLine-C-t: várhatóan 2017. elejére készül el a QualiLine-C 2.0.

A QualiLine-BC öntvények vízcsatornáit ellenőrzi. A Falcon gázalapú megoldásával párhuzamos csatornák részleges elzáródása is kimutatható. A világon egyedülálló Gas-Stream eljárást szabadalom védi.

A QualiLine-3D rendszerekkel mérhető egy munkadarab felületeinek eltérése egy elméleti felülettől.

A Cognex eszközeiből integrált kódolvasó, termékkövető és meglétellenőrző rendszerek külön termékcsoportot alkotnak.

A Falcon berendezései működnek többek között az Audi, a BMW, a Continental, a Daimler, a GE, a Nemak, az Unilever hazai és külföldi üzemeiben.

Szolgáltatásai közé tartozik a berendezéseihez kapcsolódó gyártáskövetés, távfelügyelet és szerviz bármikor, bárhol a világon.

Kutatás-fejlesztés

A cég 2015-ben támogatást nyert az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs keretprogramjának KKV eszköz alprogramjában, 666774 szerződésszám alatt. A QualiLine-C-2.0 projekt célja a meglévő QualiLine-C rendszer fejlesztése, modulárissá tétele. „A Horizont 2020 program kiválósági alapon, nemzetközi versenyben, közvetlenül Brüsszelből elnyerhető pályázati forrásokat jelent […].” (Forrás: http://www.h2020.gov.hu/horizont2020-program).

Tervek

A Falcon célja – a H2020 program irányelveivel összhangban – a képfeldolgozáson alapuló minőségellenőrzésben betöltött szerepének megőrzése és piaci pozíciójának megtartása a vevők igényeinek egyre magasabb színvonalú kielégítése révén.

Falcon Vision Zrt.
1043 Budapest, Dugonics utca 11. (Nivelco irodaház)
+36 1 272 11 95
Központi e-mail: [email protected]

(x)

Kiemelt Partnereink