Best Practice Lendületben a Bosch maklári gyára

Lendületben a Bosch maklári gyára

2016.09.16 13:39

Lendületben a Bosch maklári gyára

Több mint egymillió új típusú elektromos kormánymű gyártását tervezik ez év végéig a Robert Bosch Automotive Steering Kft.-nél Makláron. Az autóipari vállalat a világ 109 gyártójának szállít kormányműveket, kormányoszlopokat, kormánytengelyeket és felújított alkatrészeket személy- és tehergépjárművekhez egyaránt.

Hirdetés

A maklári autóipari beszállító elődje a ZF Lenksysteme Hungária Kft. 2003. óta működött Egerben, és nőtt folyamatosan, a piaci igényekkel és az emelkedő rendelésállománnyal együtt. Eleinte összeszerelést és felújító tevékenységet folytattak, majd meggyőző termelési eredményeik alapján 2012-ben a hagyományos hidraulikus kormányművek gyártása mellé új feladatot kaptak. 2013-ban kezdték meg a felkészülést az EPSapa elektromos kormánymű összeszerelésére és alkatrészeinek gyártására. Ezzel párhuzamosan új telephelyet építettek a hevesi megyeszékhelytől 10 kilométerre fekvő Makláron, amely optimális választásnak bizonyult, az egri gyár és az autópálya közelsége mellett, a jó infrastrukturális adottságok miatt is.

A Bosch vállalatcsoporthoz való csatlakozásról 2014 őszén született döntés, a céget következő év áprilisában jegyezték be Robert Bosch Automotive Steering Kft. néven.
2014 szeptemberében nyitották meg a maklári gyárat, és váltak kettős székhelyű vállalkozássá. Egerben a hagyományos, Makláron az elektromos kormányművek készülnek. A 2014-es év a gyártócsarnok kialakításával és a gépek beüzemelésével, összehangolásával telt az új gyárban. 2015 májusában megkezdődött az elektromos kormányművekhez készülő fogaslécek és kormányanyák sorozatgyártása. A 2016-os tervben a hagyományos termékek mellett 1,1 millió új típusú elektromos kormánymű gyártása szerepel, és a szám további növekedésével számolnak.

(x)

Kiemelt Partnereink