Best Practice Kiváló évet zárt az S&T Magyarországon és csoport szinten is

Kiváló évet zárt az S&T Magyarországon és csoport szinten is

S&T Consulting Hungary Kft. | 2017.05.19 09:08

Kiváló évet zárt az S&T Magyarországon és csoport szinten is

Az S&T Consulting Hungary Kft. 2016-os éves árbevétele meghaladta a 10 milliárd forintot, ami 36 százalékos emelkedés az előző évi árbevételéhez képest. Az osztrák anyacéggel rendelkező 20 országban jelen lévő vállalat cégcsoport szinten is átlépte a lélektani 500 millió eurós árbevétel határt, ami szintén növekedést jelent a 2015-ös eredményekhez képest.

Hirdetés

Az S&T Hungary igen nagy árbevétel emelkedést könyvelhetett el 2016-ban. A 36 %-os bevétel növekedés az IT piacon is kiemelkedőnek számít, mondta el Kulcsár Sándor, az S&T Consulting Hungary Gazdasági Igazgatója. A cég árbevétel robbanásához természetesen alkalmazotti létszám növekedés is párosult, így az foglalkoztatottak számát 20%-kal növelte a vállalat. Kulcsár Sándor kiemelte, hogy a nagy bevétel gyarapodás eredmény növekedéssel is járt (a cég adózás előtti eredmény 47 millió Ft-ról 79 millió Ft-ra nőtt), így egyértelműen sikeres évet zárt az S&T. Már a 2017-es év első negyedévének eredményei is igen biztatóak, ezért a gazdasági szakember az idei évre is árbevétel növekedést vár.

Az S&T csoport szinten is irigylésre méltóan teljesített 2016-ba. A csoport árbevétele tavaly 503,7 millió euró volt, ami közel 8 %-kal haladja meg az előző évi eredményét (468,2 millió euró). A cégcsoport adózás előtti eredménye is szépen alakult, mivel a 2015-ös 28,4 millió eurós eredményt 21 %-kal tudta növelni, így 34,4 millió eurós EBITDA-val zárta az évet, ami tőzsdei cég révén a befektetőknek is igen vonzó, mivel az osztalékot is 8 %-ról 10 %-ra tudta növelni a vállalategyüttes. Cégcsoport szinten a korábbiakhoz hasonlóan a növekedés fő oka a biztonsági szolgáltatások és az okos energiával kapcsolatos szegmens erősödése volt.

A 2016-os év az IoT technológiák terén való terjeszkedésről szól a cégcsoportnál, így a több ebben a szektorban érintett cég felvásárlásának záróakkordjaként, a Kontron AG eredményeit december 1-el konszolidálták, mely megágyaz a további erős növekedésnek. Az S&T 2018-ra már az ambiciózus 1 milliárd eurós árbevétel elérését célozta meg.

Szabó Péter, az S&T Consulting Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az IT piacon folyamatos és stabil fejlődést lát. Egyre több cég felismeri a digitalizáció fontosságát, és szeretné folyamatait ennek megfelelően modernizálni. Az iparban is elindult egy igen erős törekvés, hogy az eredmények, teljesítmények és folyamatok mérésének elemzésével és automatizálásával az ipari fejlettség egy magasabb szintjére lépjenek. Számos olyan EU-s forrás áll még 2020-ig rendelkezésre a piacon, ami ezeket a törekvéseket kis és nagyvállalatti szinten egyaránt támogatja.

A változatosabbnál változatosabb IT biztonsági támadások és a 2018 éve elején életbe lépő GDPR, adatvédelemmel kapcsolatos törvény szintén további IT jellegű beruházásokra késztetik a magyar vállalkozásokat, ami a piac további bővüléséhez vezethet. Szabó Péter azt javasolja a cégek számra, hogy a következő évek IT fejlesztéseit stratégai szinten kezeljék és az többi vállalatai területtel együtt integráltan alkalmazzák, mivel így hozhatják is a fejlesztésekből a legtöbbet, így térülhetnek meg legjobban beruházásaik.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink