Best Practice Hozzáadott érték az iparban: teljeskörű projektmenedzsment

Hozzáadott érték az iparban: teljeskörű projektmenedzsment

2016.10.14 09:03

Hozzáadott érték az iparban: teljeskörű projektmenedzsment

Innovatív megoldások, folyamatosan fejlődő technológia, egyre karcsúbb gyártás, minőségi termékek – ezek a legjellemzőbb erények jelenleg a gyártóiparban, legyen szó bőröndgyártásról, szerszám vagy autóalkatrészgyártásról. Hogyan lehet a tervezéstől a gyártáson át a logisztikáig minden folyamatra egyformán fókuszálni, úgy hogy közben a minőség is maximális legyen és a határidők is megvalósuljanak? Erre ad választ a GIA Form Kft. szolgáltatása, a teljeskörű projektmenedzsment.

Hirdetés

Akár új terméket, akár egy meglévőt fejlesztünk a piacra, könnyen elrettenhet minket a kivitelezés összetettsége. A kihívások már a terméktervezés során felmerülhetnek: funkcionalitás, életúttervezés, praktikus használhatóság, esztétikum, alapanyag választás, szerszámozhatóság, gyárthatóság számos dolog, amit már a tervezésnél meg kell határozni.

Munkáink során létrejött fejlesztéseket mindig valamilyen előrelépés, fejlődési lehetőség hívja életre. Gazdasági oldalról ezeknek a fejlesztéseknek többségében költségcsökkentés vagy a termelési kapacitás növelése a célja. Az ilyen jellegű feladatokban a legnagyobb kihívást annak a hozzáadott értéknek az átadása jelenti, amivel a megbízóinkat tartósan, jelentős versenyelőnyhöz tudjuk juttatni. Ilyenkor van szükség arra a sok éves tapasztalatra, mellyel munkatársaink rendelkeznek és már a tervezés során látják azokat a válaszutakat, amelyek közül választani kell a gyártás során – foglalja össze Gaszt Attila, az érdi GIA Form, szerszám-és alkatrészgyártó Kft. ügyvezetője, hogy a pontos tervezhetőség és az egy kézben tartott folyamatok, milyen előnyökkel szolgálnak.

„Megbízhatóságunk, színvonalas tevékenységeink, precizitásunk a gyártástól az adminisztrációig, minden területen érvényesül, ez hozzáadott értékként jelenik meg megbízóinknak nyújtott szolgáltatásaink körében.”

Az optimális gyártási eredmények elérése érdekében, hosszú évtizedek gyártási tapasztalatát kell felhasználni, a legmodernebb eljárásokkal minden új-, megújuló termék tervezésekor, gyártásakor. Készen kell állni testreszabott megoldásokkal a teljes fejlesztési folyamatra, melyekkel lefedhető a termék életciklusa a kezdeti ötletektől egészen a termék piacra kerüléséig. Arra kérdésünkre, hogy mi motiválta a GIA Form Kft-t abban, hogy egy cégen belül összpontosítsák a késztermék gyártás minden folyamatát, Gaszt Attila azt válaszolta, hogy "a filozófiánk a folyamatos fejlesztés, ez oda vezetett, hogy ma minden szükséges munkaműveletet saját vállalkozáson belül el tudunk végezni, ami értékteremtő, hiszen a projektek meghatározástól kezdve a szállításig jelen vagyunk. Megvalósítottuk, hogy a szerszámgyártás, a forgácsolás, a fröccsöntés egy kézben legyen, és azt, hogy nagyon karcsú kiszolgálóapparátussal működünk, egyszerűen nyújtunk komplex szolgáltatást, amivel partnereink elégedettek."

Design, tervezés

A meglévő ötletek és igények szerint támogatja a GIA Form a meglévő elképzeléseket, vagy teljes egészében átvállalja a termék formatervezését. Olyan tervezői irodákkal dolgoznak együtt, akik kiemelkedő eredményekkel rendelkeznek a termékfejlesztés és ipari formatervezés területén, több Red Dot design-díjjal és Formatervezési díjjal büszkélkedhetnek. A terméktervezéssel még nem ér véget a tervezés szakasza, hiszen ezt követően a termék előállításához szükséges szerszámot is el kell készíteni. Ennek megtervezését a legjobb technológiai és gyártási eredmények elérése mentén, a költség optimalizáció figyelembe vételével szükséges elvégezni.

A szerszámgyártásban több mint 50 év tapasztalatával rendelkezünk, e mellett a legmodernebb gépekkel, eszközökkel dolgozunk. Ezek biztosítják a kellő kompetenciát és szakértelmet.

Minőségi, automatizált gyártás

Az autóipari beszállítók felé a vevői oldalról óriási az elvárás, a tökéletes minőségbiztosítás érdekében a teljes beszállítói láncot végig kell tudni követni, a teljeskörű projektmenedzsment ezt is segíti:

A gyártott, a szerelt és a beépülő anyagról is tudni kell, hogy melyik miből, hol, hogyan épült fel. Ez a termékfelelősség, amely azt jelenti, hogy az autókba szerelt termékek pontosan olyan minőségűek lesznek, mint a specifikációban leírtak. Nagyon komoly anyagi következményei vannak, ha egy beszállító, gyártó nem tartja be a rögzítetteket.

Mivel a teljes projekt, az ahhoz kapcsolódó dokumentáció egy kézben van, könnyebben ellenőrizhető, visszakövethető egy-egy termék előállításának a története. A projektek komplett kivitelezését segíti, hogy a szerszámgyártáson kívül és a fröccsöntés mellett, az összeszerelés is ugyanebben az üzemben valósul meg. A GIA Form 2013-ban adta át kibővített, 3300 m2-es ultramodern design gyártócsarnokját. Ez az új épület lehetőséget biztosított arra, hogy a tervezés, szerszámgyártás, műanyagfröccsöntés, raktározás, logisztika mind egy helyen legyenek, a projektkommunikációt jóval egyszerűbbé tette, hogy a három pontos gyáregységeket egy helyszínre hozták, így már az összeszerelési műveleteket is elvégezhetik, Érden. A legyártott és összeszerelt alkatrészeket, részegységeket komoly minőségellenőrzésnek vetik alá, mielőtt elindul a kiszállítás.

A géppark fejlesztésével – robotokkal, minőségi Engel és Agie Charmilles gépekkel dolgozunk –, a jelenlegi épület kapacitásának maximális kihasználásával, a vállalatirányítási rendszer integrálásával lehetővé vált, hogy folyamatosan, optimális legyen a termelékenységünk, raktározásunk és a logisztikai tevékenységünk.

Minden egy kézben

A hibátlan termék előállításához a nyersanyagtól a végső összeszerelésig, egy megbízható, tapasztalt és minőségi produktumokat előállító csapatra van szükség. A GIA Form Kft. teljeskörű projektmenedzsmentet biztosít az autóipar, az egészségipar, az energiaipar és az elektronikai ipar számára gyártott termékek előállítása során. A formatervezéstől kezdve jelen vannak a gyártás folyamatában, megtervezik és elkészítik a termékelőállításhoz szükséges szerszámot, CNC forgácsolás, műanyagfröccsöntés útján legyártják a terméket. Folyamatos magas szintű minőségellenőrzést végeznek a gyártás minden szakaszában, biztosítják a termékek raktározását és szállítását. Az üzem elhelyezkedése ideális, Budapest és Délnyugat-Magyarország felől az M6-os, Nyugat-Magyarországról az M1-es és M7-es autópályán kiválóan megközelíthető.

(x)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink