Best Practice Ergonomikus emelés - kényelmes komissiózás

Ergonomikus emelés - kényelmes komissiózás

2016.09.22 14:39

Ergonomikus emelés - kényelmes komissiózás

A disztribúciós központok üzemeltetésekor az ergonomikus munkahely kialakítása központi szerepet tölt be. Ez tulajdonképpen hosszútávon befolyással van a dolgozók egészségére és teljesítőképességére is. Azon dolgozók tehermentesítésére, akik közvetlenül a rakodólapon végzik az áru előkészítését, a Jungheinrich egy további, ergonomikus emeléssel működő targoncával bővítette ECE típusú termékpalettáját.

Hirdetés

– A kézi komissiózás az egyik legmegerőltetőbb tevékenység a raktárban. A Jungheinrich számos erőfeszítést tesz arra, hogy a kezelők számára minél kényelmesebbé és ergonomikusabbá tegye a munkavégzést. Ennek az intenzív fejlesztési munkának az eredménye az ECD 320 típusú horizontális komissiózó targonca ergonomikus emeléssel – nyilatkozta Matthias Maurin, a Jungheinrich raktártechnikai gépekért felelős csoportvezetője.

A műszaki fejlesztések és számos ergonomikus tulajdonság kombinációjának köszönhetően az ECD 320 típus a komissiózás során út-, idő- és költségoptimalizálást biztosít.

A 2000 kg teherbírású, ECD 320 típusú targonca két emelési funkcióval rendelkezik annak érdekében, hogy a rakományt a gerincet kímélő, kényelmes magasságba emelje, miközben a megemelt rakodólappal párhuzamosan a korábban komissiózott rakodólapot is képes szállítani. Ily módon a komissiózási folyamat a második rakodólapon folyamatosan végezhető, és az áru kiadásának útja, illetve annak ideje lerövidül. A hosszabb kerékkarvillára teljes rakodólapok helyezhetőek, ami egyben a targonca és a rakomány alacsonyabb súlypontját is biztosítja. Ezzel csökken a balesetveszély a kezelő és a rakomány számára is, valamint növelhető a sebesség kanyarmenetben.

Az új Jungheinrich targonca kétféle emelési magassággal rendelhető (700 mm és 1500 mm). A biztonsági felszereltség része az opcionális tehervédőrács raklaptartóval. A kerékkar- és oszlopemelést más-más színnel különböztetik meg, így elkerülhető a már komissiózott és a kerékkaremelés hátsó részén elhelyezett rakodólap véletlen megemelése.

A központi kezelőhely kényelmes kialakítású és optimális kilátást biztosít a kezelő számára. Mindkét emelési funkció működtethető a háttámlába beépített emelés/ süllyesztés gombokkal vagy a multifunkciós jetPILOT kormánykerékkel. A multifunkcionális jetPILOT kormánykerék, mely nemrég nyerte el a legjobb terméknek járó Red Dot Design 2016 kitüntetést, a személygépkocsiban megszokott intuitív és kényelmes kezelést biztosít. A kormánykerék biztonságos pozíciót nyújt és a kezelő magassága szerint állítható. Továbbá a jetPILOT egy kézzel is biztonságosan kezelhető és automatikusan egyenes menetbe áll vissza, amennyiben a kezelő elengedi. Ezenkívül a standard kezelőplatformon kívül opcionálisan egy rugózott, rezgés csillapított komfort platform is választható, mely a kezelő tömege szerint állítható és csökkenti az egyenetlen talaj és ütközések által okozott, a hátat és a gerincet érő terheléseket.

A 2000 kg teherbírású ECD 320 típus két emelési funkcióval rendelkezik annak érdekében, hogy a rakományt a gerincet kímélő, kényelmes magasságba emelje, miközben a megemelt rakodólappal párhuzamosan a korábban komissiózott rakodólapot is képes szállítani.

A Jungheinrich ECD 320 típusát erős, 24 V-os váltóáramú motor hajtja. Ennek köszönhetően a targonca kiváló gyorsulással rendelkezik és akár 14 km/h menetsebességre is képes. Tökéletes választás a gyakori indulásokkal vagy sok irányváltással járó alkalmazásokhoz. Különböző felszereltségi csomagok, valamint a curveCONTROL, rakomány- és kormányszög állásától függő asszisztens rendszer mindemellett dinamikus gyorsulást, biztonságos kanyarmenetet és magas végsebességet biztosítanak a lehető leghatékonyabb energiafelhasználás mellett. A Jungheinrich ECD 320 típusú komissiózó targoncája a maximális teljesítményt optimális energiahatékonysággal és elsőosztályú menetkomforttal egyesíti.

– A Jungheinrich piacvezető a horizontális komissiózók kategóriájában. Az ECE és ECD sorozat megújításával a jól bevált komponenseket még tovább tökéletesítettük, valamint a jetPILOT multifunkciós kormánykereket teljesen átdolgoztuk. Az új targoncák ergonomikus munkavégzést biztosítanak, optimálisan alkalmazhatóak a kereskedelemben és a logisztikai szolgáltatóknál, ahol különösen gyorsan forgó árucikkeket és nagy mennyiségeket kell rövid idő alatt, költséghatékonyan összeválogatni – összegezte Maurin.

Az oszlopemeléssel akár 1000 kg tömegű rakomány emelhető a gerincet kímélő munkamagasságba. A hosszabb kerékkarvillára teljes rakodólapok helyezhetőek, ami egyben a targonca és a rakomány alacsonyabb súlypontját is biztosítja.

Az új horizontális komissiózó ergonomikus emeléssel két különböző akkumulátortípussal kapható. Ez azt jelenti, hogy a gép mind ólom-savas, mind lítium-ion akkumulátorral működtethető. A lítium-ion akkumulátor köztes töltésével a targonca akár huszonnégy órán keresztül alkalmazható több műszakban, akkumulátorcsere nélkül. A másik újdonság a gépen az opcionálisan rendelhető, beépített nappali menetfény – DayLED. Ez a nappali menetvilágítás jelentősen hozzájárul a biztonságos működtetéshez, különösen a rosszul megvilágított raktár területeken.

A Jungheinrichről
A Jungheinrich nemzetközi tekintetben a piacvezető vállalkozások közé tartozik az anyagmozgató gépek, valamint a raktári és anyagmozgatási rendszerek területén. A Jungheinrich olyan saját termékeket előállító logisztikai szolgáltató, amely átfogó termékpalettát kínál ügyfeleinek anyagmozgató berendezésekből, raktári állványrendszerekből, ezen kívül az üzemen belüli logisztika teljes vertikumára kiterjedő szolgáltatásokat nyújt. A Jungheinrich részvényei valamennyi német tőzsdén forgalomban vannak.

(x)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink