Best Practice CATIA certifikációs vizsgák a minősített tudásért

CATIA certifikációs vizsgák a minősített tudásért

2016.04.11 08:08

CATIA certifikációs vizsgák a minősített tudásért

A munkaerőpiacon állandóan jelenlévő versenyhelyzet és a munkáltatói követelmények folyamatosan növekvő elvárásokat támasztanak a pályázók és alkalmazottak felé egyaránt. Ez vonatkozik a CAD rendszerek ismeretére is, amely életre hívta a minősített CAD-tudás megszerzését.

Hirdetés

A szaktudás, a diploma, illetve a nyelvvizsgák megléte mellett a CAD-ismeret az egyik legfontosabb követelmény a mérnöki pozícióknál. Viszont, ahogy az előzőek tanúsítása általános egy – kézzel fogható – oklevéllel vagy nyelvvizsgával, úgy az utóbbinak nincs széles körben elterjedt kultúrája még.

E kultúra elterjesztése céljából csatlakozott 2015. november 1-jétől a CAD-Terv Mérnöki Kft. a Dassault Systèmes hivatalos vizsgaközpontjaihoz. Ennek alapját az biztosította, hogy cégünk, Magyarországon már több mint tíz éve az egyedüli hivatalos Dassault Systèmes oktatói központ. A CAD-Terv lehetővé teszi, hogy egy helyen végezzék el a hallgatók a CATIA és egyéb Dassault szoftverekkel kapcsolatos képzéseket és ugyanitt nemzetközileg elismert vizsgát is tegyenek.

A CAD-Terv képzései a teljes Dassault portfóliót lefedik. Lehetőség van a tervezéshez és termékfejlesztéshez CATIA, csoportmunka támogatásához ENOVIA, szimulációk elvégzésére SIMULIA, gyártás-tervezéshez DELMIA képzésekre.

Ez kiváló lehetőséget biztosít mind a munkavállaló vagy álláskereső mérnököknek, mind pedig a munkáltatói oldalt képviselő HR-osztálynak, vagy vezetőnek. Nyitott pozícióra jelentkezés esetén jobb és hitelesebb képet fest a pályázó szakmai önéletrajzában például egy nemzetközileg elismert CATIA vizsga, mint a következő passzusok egyike: „magabiztos CAD-tudás; egyetemi CATIA ismeretek; gyakornoki CAD-tapasztalat”. A pályázó meg tudja magát különböztetni a munkaerő piaci versenytársaktól. Munkavállalóként jobb fizetetési potenciál, magasabb pozíció érhető el.

A fentieket világszerte több mint 7000 mérnök megkérdezésével készült kérdőív támasztja alá, amelyben a válaszadók 49%-a mondta, hogy a Dassault vizsgáit követően szakmai elismerésben részesült munkahelyén, 41% azt válaszolta, hogy a minősítés megszerzésével jobb állást talált. A válaszolók 10%-a pedig azt nyilatkozta, hogy béremelésben részesült.

Munkáltatóknak a következő lehetőségeket nyújtja a CAD-Terv. Egy intenzív, akár már néhány napos tanfolyam után a Dassault Systèmes hivatalos vizsgáival egybekötve olyan naprakész tudást biztosít kezdőknek és haladóknak, amely megfelel az ipar által támasztott követelményeknek. A CAD-Terv certifikált oktatói nem csak a szoftverek használatát tanítják képzéseiken, hanem olyan átfogó, strukturált ismeretanyagot adnak át, amelyek a szoftverekkel segített magabiztos tervezés, modellezés, szimulációk teljes folyamatát biztosítja. A gyakorlat és a visszajelzések is azt tükrözik, hogy ezt a tudást megszerezni vagy átadni cégen belül, a napi munka mellett annyi időt és kapacitást emészt fel, amely messzemenően felülmúlja a célzott képzések költségeit. Nem beszélve a verziókat naprakészen követő oktatóanyagokról, illetve oktatási infrastruktúráról. Az erre dedikáltan kialakított oktatóteremben a hallgatók kis csoportokban nyugodt körülmények között sajátíthajták el az elméleti és gyakorlati ismeretanyagokat. A visszajelzések alapján az elsajátított kisebb-nagyobb tippek és trükkök szolgálják a hallgatók legnagyobb elégedettséget. Ezek olyan tanácsok, amelyeket csak itt kaphatnak meg, és a mindennapi munkavégzés során (mérnök)órákban mérhető a teljesítménynövekedés.

Egy másik megközelítés lehet, miszerint egy német autóipar vállalat beszállítójaként például növelheti a cég presztízsét, ha a cég mérnökei nemzetközi tanúsítvánnyal rendelkeznek. Ezen tanúsítványok versenyelőnyt jelenthetnek a beszállítói partneri pályázatok során is a veresenytársakkal szemben.

Kiváló eszközt biztosít a HR osztálynak egy objektív mérőszámként, minőség-ellenőrzés céljából. Vagy egy előre meghatározott fejlődési lépcsőként motivációt adhat a munkavállalóknak, vonzóbbá teheti a munkahelyet.

Bármely szerepből is közelítjük, a CAD-Tervnél megszerezett teljeskörű és alapos ismeretanyag, a nemzetközileg elismert vizsgával párosítva egy olyan minősítést biztosít, amely az egész vállalat előnyére válik.

Elérhetőségek:
[email protected]
CAD-Terv Kft.

(x)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink