Best Practice Az új standard: a HandyProbe NEXT és Metrascan 3D

Az új standard: a HandyProbe NEXT és Metrascan 3D

2016.10.20 07:22

Az új standard: a HandyProbe NEXT és Metrascan 3D

A kanadai Creaform 2016-ban egy újabb lépést tett, hogy a hordozható, optikai mérőrendszerek piacán egyeduralkodóvá váljon. A Kontroll kiállításon debütált új generációs hordozható mérőrendszer a Handyprobe Next, valamint a nagyméretű darabok szkennelésére is alkalmas Metrascan 3D lézerszkenner, a fejlesztések eredményeként lényegesen pontosabbá, gyorsabbá váltak az előző generációhoz képest, mindezt a méréstartomány 20%-os bővülése mellett.

Hirdetés

A HandyPROBE Next növelt termelékenysége és hatékonysága a gyártásközi használatra alkalmas kivitellel párosulva egyedülállóan pontos munkadarabmérést tesz lehetővé. Az új rendszer a következő előnyöket nyújtja azoknak a felhasználóknak, akik mordozható készülékkel ellenőrzik a gyártószerszámok, befogókészülékek, szerelvények, részegységek és a végtermékek méreteit a gyártásban.

• 2-szer pontosabb mérés: ASME B89.4.22 szabvány szerint 0,064 mm volumetrikus pontosság (16,6m3 méréstartományban) a környezeti feltételek ingadozásától függetlenül, a TRUaccuracy technológiának hála.

• Nagyobb, bővíthető mérési térfogat: Egyszerűen és dinamikusan bővíthető, szemben a mérőkarokkal, amelyek időről időre nagyobb fejlesztéseket és karbantartást igényelnek.

A Creaform átfogó minőségellenőrzési megoldási rendszerének részeként a gyártásban dolgozó gépkezelők a MetraSCAN 3D hordozható CMM-szkenner révén 3D-szkenneléssel egészíthetik ki eddigi vizsgálati műveleteiket. A megoldás minden szempontból kompatibilis a Creaform VXinspect méretellenőrző szoftverrel.

A Creaform tovább tökéletesítette MetraSCAN 3D lézerszkennerének kivitelét és teljesítményét. Az új változat 12-szer gyorsabban, közvetlenül a műhelyszinten képes mérni fekete, többszínű és csillogó felületeket.

Az egyre szigorúbb gyártási minőségi szabványokhoz igazodva újratervezett készülék optimálisan ötvözi a műhelyszinti 3D szkenneléshez fontos pontosságot, sebességet és flexibilitást. A MetraSCAN 3D használata magától értetődő és egyszerű, így kezelése gyakorlottságától függetlenül gyorsan elsajátítható.

A gyártásban, autóiparban és repülőgépiparban érdekelt felhasználók nagyra fogják értékelni a következő újításokat:

• 1,5-szer nagyobb pontosság: 0,064 mm volumetrikus pontosság a környezeti feltételek ingadozásától függetlenül.

• A leggyorsabb 3D-s szkenner a piacon: A lézerszkennerek között egyedülálló 480 000 mérés/másoderces teljesítmény, ami 12-szer gyorsabb az előző generációnál.

• Új, könnyű és masszív kivitel a megbízható műhelyszinti használathoz:

Fokozott felhasználói élmény, kevesebb állásidő és kedvezőbb költségek. A TRUaccuracy megoldásnak köszönhetően a MetraSCAN 3D optikai alapú adatgyűjtő folyamata a környezeti körülmények ingadozásától függetlenül kimagasló mérési pontosságot garantál kis és nagy munkadaraboknál egyaránt. A fekete, többszínű és csillogó felületeken is kiválóan használható rendszerrel a gyártók a gyártási folyamat bármely pontján gyorsan azonosíthatják a lehetséges minőségellenőrzési problémákat, függetlenül a munkadarab bonyolultságától és anyagától. A rendszer előnyei közé tartozik az egyszerű használat, kiemelkedő sebesség (480 000 pont /sec) kitűnő ár-érték arány és a kiemelkedő hatékonyság és kezelhetőség.

Főbb műszaki jellemzők, tulajdonságok, lényeges előnyök:

• egyszerű használat
• minimális oktatás szükséges
• 2 perc beüzemelési idővel „mérésre kész”
• kiemelkedő hatékonyság és sebesség
Alkalmazási példák:
• csillogó felületek szkennelése
• gyártósori mérések
• a mért pontfelhő CAD modellel történő összehasonlítása
• elsőmintázás
• öntészeti alkalmazások

(x)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink