Best Practice Automata ellenőrzési megoldásokat kínál a Falcon-Vision

Automata ellenőrzési megoldásokat kínál a Falcon-Vision

2016.10.21 13:39

Automata ellenőrzési megoldásokat kínál a Falcon-Vision

A magyar tulajdonú Falcon-Vision ZRt-t 1996-ban alapították olyan, a számítógépes képfeldolgozás technológiáján alapuló gépek fejlesztésére, amelyek feladata 100%os termékellenőrzés a tömeggyártásban. Berendezései szerte a világban üzemelnek Mexikótól Japánig.

Hirdetés

2002 óta a Cognex partner-rendszerintegrátora Magyarországon, 2012 óta az Allied Vision magyarországi, 2014 óta pedig romániai disztribútora, emellett 2012 óta a német Polytec cégcsoport LATAB márkanevű ipari ledvilágításainak is magyarországi disztribútora.

A cég 20. születésnapja alkalmából új arculattal fogadja a látogatókat weboldalán (www.falcon-vision.com). Standjával találkozni lehet hazai és külföldi kiállításokon (ilyenek például: Magyarországon az Ipar Napjai és az Automotive Hungary, Németországban a GIFA és az Euroguss vagy Kínában a Metal China).

Tevékenység, termékek

A cég a vevők egyedi igényeit szolgálja ki. A partnerek minőségproblémáinak megoldására minden alkalommal megvalósíthatósági tanulmányt készít, amihez alkalmazástechnikai mérnökei az erre a célra fenntartott, sokféle optikai eszközből álló laborkészletét használják. Ezen alapul a megvalósítási koncepció, majd az árajánlat. A berendezéseket képzett szakemberek tervezik és építik ISO 9001:2008 szerinti minőségirányítási rendszerben. A Falcon gépei számos iparágban (pl. az autó-, üveg-, műanyag-, gyógyszer- vagy élelmiszeriparban) végeznek 100%-os termék- ellenőrzést. Vannak köztük gyártósorokba integrált nagy bonyolultságú automata mérőgépek, célgépek, rendszerbe épített kódolvasó egységek, de egykamerás rendszerek is.

Mára a cég valamennyi terület (gépészet, elektromos, gépvezérlés, méréstechnika, szoftverfejlesztés) tervezési munkáit házon belül, saját erőforrásokkal végzi el, de a kivitelezési feladatokat (alkatrészgyártás, gépész és elektromos szerelés, finomhangolások) is a saját műhelyeiben oldja meg. A Falcon berendezései működnek többek között az Audi, a BMW, a Continental, a Daimler, a GE, a Nemak, valamint az Unilever hazai és külföldi üzemeiben. Berendezéseihez a cég gyártáskövetést, távfelügyeletet és 7/24 szervizt nyújt bárhol a világon.

Kutatás-fejlesztés

A cég 2015-ben támogatást nyert az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs keretprogramjának KKV eszköz alprogramjában, 666774 szerződésszám alatt. A QualiLine-C-2.0 projekt célja a QualiLine-C fejlesztése annak érdekében, hogy a rendszer kellően rugalmas legyen, amit moduláris felépítéssel és az egységek, elemek standardizálásával oldanak meg. A projekt várhatóan 2017. közepén valósul meg. A Falcon célja – a H2020 program irányelveivel összhangban – a képfeldolgozáson alapuló minőség-ellenőrzésben betöltött szerepének megőrzése és piaci pozíciójának megtartása a vevők igényeinek egyre magasabb színvonalú kielégítése révén.

Fejlődés és növekedés

A cég az elmúlt években igen komoly fejlődésen ment keresztül: szűk öt év alatt a létszám és a telephely mérete több, mint duplájára, az éves forgalom pedig mintegy háromszorosára nőtt, és várható, hogy ez a trend folytatódik. A megnövekedett feladatmennyiségre a Falcon-Vision szervezeti felépítésének racionalizálásával és a munkaszervezés hatékonyságának növelésével reagál. Emellett számos belső műszaki fejlesztési – köztük szabadalmi eljárás alatt álló – projekten is dolgoznak a cég további fejlődésének és a termékportfólió vevői elvárásokhoz igazodó bővítésének érdekében.

1996 óta az ipari képfeldolgozás élvonalában!

www.falcon-vision.com

(x)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink